Какво представлява ЧИ ГУН и какво лекува

Разчитайки на древни традиции, за които се твърди, че датират от поне 3000 години, източните терапии на движението и баланса имат за цел да влияят върху потока на жизнената енергия, или чи.

Чи гун

Чи гун

Те насърчават чувствителността и гъвкавостта в тялото, като същевременно използват контрола на дишането и вътрешния фокус, за да освободят енергийните блокажи и да повишат енергийните нива. Тай чи и чи гун например се практикуват всекидневно от стотици милиони хора в Китай, където са част от нормалната болнична терапия.

Древна китайска система за развитие на вътрешна енергия, чи гун или чи гунг (подобно на тай чи) се основава на принципите на таоистката религия, така както са разширени в източната медицина.


За разлика от йога чи гун поставя по-малко ударение върху разтягащите упражнения и пози и подчертава повече научаването как да се чувства и да се движи енергията вътре в тялото. Някои от основните упражнения в чи гун включват спокойното седене от няколко минути до часове, долавяйки движението на енергията в тялото.

Други чи гун упражнения включват нежни, ритмични полюшващи или протягащи движения за генериране и консервиране на енергията, а не за горене на калории. Практикуващият чи гун се стреми да избегне напрежението в ставите и мускулите и насочва съзнанието си навътре в тялото си, вместо да се концентрира върху изграждането на това, което китайците наричат “външна” сила под формата на здрави, добре развити мускули.

В резултат практикуването на чи гун развива огромна вътрешна сила в гъвкаво, пластично и релаксирано тяло. Опитният лечител може да използва терапията не само за изцеляване, но и като превантивна мярка. Чи гун е един от най-ефективните източни методи за борба срещу стреса и става все по-популярен като метод за подобряване и управляване на сексуалния потенциал. Таоистките “тайни” за това, как да се съхранява сексуалната енергия, сега получават сериозно внимание като важна част от съпротивата срещу процеса на остаряване.

Основната трудност при чи гун се крие в откриването на учител, който наистина знае как да развива вътрешната сила чи у учениците си.

КАКВО МОЖЕ ДА ЛЕКУВА ЧИ ГУН ?

Чи гун действа, за да насърчава потока на енергията в тялото, поставяйки ударение върху научаването на човека да чувства и да се движи чрез деликатни упражнения. Доста състояния реагират на чи гун, включително:

  • хронични здравословни проблеми, особено онези, включващи имунната система
  • сексуални проблеми (например преждевременна еякулация)
  • стрес и свързани със стреса разстройства
  • състояния, утежнени или причинени от остаряването.

 

Китайската медицина лекува по-добре от нашата?

Китайска практика с мощен оздравителен ефект!

Забавен тест – Характерът на коя маймуна носите?

Какъв портфейл да си вземем, за да привличаме пари?

Китайска зодия – МАЙМУНА

 

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар