Морска почивка на изгодна цена – къде да отидем в началото на юни?

Напук на времето, което упорито не иска да се застои топло и слънчево, все по-често започваме да си мечтаем за море, пясък и летни пътувания.

Най-хубавото е, че туристическите агенции работят в унисон с нашите мечти, като сега има и last minute оферти за края на май и юни на доста изгодни цени.

Цветно

Кипър

Кипър ще ви очарова

Италия, която ни тегли със своя аромат на кафе, цветни капаци на прозорците и дълги, чисти плажни ивици. Една от най-изгодните оферти е за китното курортно градче Пиетра Лигуре. То се крие в топлата прегръдка на множество зелени хълмове и е на брега на морето, което го превръща в абсолютна фантазия. Градчето разполага и с интригуваща историческа част, в която всеки ценител на старото може да се изгуби и да научи много нови неща. За любителите на забавленията пък курортът разполага с крайбрежна улица, пълна със заведения и магазини с всевъзможни забавления. Екскурзията продължава 6 дни, с 5 нощувки, като всеки ден пътешествениците имат избор – да се посветят на излежаване на плажа и плуване в кристалните води на Лигурско море или да отидат на вълнуваща целодневна екскурзия. Вариантите са много и кой от кой по-изкушаващи, но и се плащат допълнително, така че трябва да ги подберем разумно. Сред дестинациите са Генуа, Ница, Кан, Портофино и Монако. Всяка от екскурзиите е между 70 и 150 лева. Базовата цена на пътуването е 690 лева, като в нея са включени самолетни билети, нощувки, закуски и вечери, както и екскурзия из Милано, пише „Телеграф“. В цената дори е добавен куфар, тежащ 23 кг и ръчна чанта.

Различно

Италия винаги звучи добре, но е и някак банална. Ето защо няма как да не си потърсим нещо малко по-различно. Отговорът този път е Албания. Последните години тя влиза все по-често в разговорите на нашенци за летните почивки. Обикновено определенията, които се ползват за тази балканска държава, са „чисто“, „невероятно красиво“ и „евтино“. Всеки, който се е доверил на тези прилагателни и е избрал именно тази дестинация, не е останал недоволен. 5 нощувки там излизат 500 лева, като цената включва и пътуването с автобус. Офертата е за най-големия и престижен морски курорт в Албания – Дуръс.

Широко

Въпреки че град Дуръс е промишлен център, той разполага с дълга и широка пясъчна плажна ивица, с чисто море и добре поддържана хотелска база. Крайбрежната алея предлага многобройни забавления за възрастни и деца.

Директна фериботна връзка свързва Дуръс с италианските морски градове Бари и Бриндизи. Екскурзията включва три допълнителни пътувания, които са по избор – до столицата Тирана, до Круя и до град Берат. Дори и до пропуснете тези възможности, в програмата е заложена разходка из град Елбасан, на връщане към България.

Важно

Кипър е друга дестилация, която си заслужава вниманието. Спираме се на курорта Ларнака. Това е третият град в Кипър, който е изключително богат на история, аромати и гледки. Тук освен църкви от византийско време е и джамията Хала Султан, която е построена върху паднал метеорит и се счита за трета по важност в света след Мека и Медина. Бреговата линия на града е една от най-големите атракции за туристите, посещаващи района. Плажовете са многобройни и всички предлагат редица дейности като водни спортове и гмуркане. Други възможности са гребане и риболов, а най-интересното е, че градът разполага и с няколко солени езера. Градусите там започват да се вдигат стремглаво още от началото на май, така че бъдете сигурни, че към края му и началото на юни условията за плаж ще са перфектни. 5 нощувки в тризвезден хотел излизат 600 лева, а три нощувки са 500. В цената са включени самолетни билети, летищни такси, спането и закуските.

Мечта

Една от абсолютно осъществимите мечти, която се заражда в съзнанието на много от нас, пък е безметежна ваканция в Дубровник. 8 дни там излизат 700 лева, което е наистина добра сделка. Пътуването е с автобус, като освен шестте нощувки в Дубровник е включена и една в Сараево.

„Този, който търси рая на земята, трябва да посети Дубровник, защото никъде другаде няма да намери такова величие и умиротворение, такава красота и хармония“, казва Бърнард Шоу и трябва да се съгласим с него. Създаден през XII век, малцина знаят, че основите на прекрасния бял крепостен град, поглъщащ до нажежаване всяка частица от лъчите на оцъкленото средиземноморско слънце, са положени от жители на намиращия се на няколко километра от него Цавтат. Бягащи от нашествията на славянските племена през 614 г., те основават ново селище, чието име идва от ореховите дървета, растящи в околността. След като в продължение на няколко века Дубровник е под протекцията на Византия, през XIII век, след кръстоносните походи, попада под венецианска власт.

Блясък

Въпреки всички нападения, които е преживял, времето е било благосклонно към града и в момента той изглежда по същия начин, по който е блестял и през Средновековието. Уличките му са като учебник по история, а туристите са облекчени от прилежно сложени табели, напътстващи със стрелки всеки, желаещ да избегне логореята на гидовете. В лабиринта от занимания, хора и улици, идват и плажовете, които в околността са безкрайно много. Както централни, така и множество скрити плажове, където ще намерите уединение. В Дубровник голяма част от тях са каменисти. Плажът Бабин Кук (Babin Kuk) е най-популярен, затова ако искате да го посетите, трябва да разпънете кърпата още рано сутринта, защото след това е невъзможно да намерите свободни места. Има няколко по-малки, живописни плажа в стария град, но са по-трудно достъпни. На няколко километра южно от града е плажът Плат (Plat) – каменист, достатъчно широк и не толкова населен.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар