Миотерапия – Върху задействащите болката точки на гърба се прилага силен натиск

През целия живот — заради трудностите при раждането, активното детство и травмите, болестите и професионалния стрес на зрялата възраст — нашите мускули са склонни да натрупват деликатни, възбудими зони (задействащи точки).

Миотерапия

Миотерапия

Древните китайци са ги познавали още преди 3000 години, но на западните лекари са били необходими хилядолетия, за да създадат през XX в. успешна терапия за облекчаване на задействащите точки.

Д-р Джанет Травел създава терапията на инжектирането на задействащите точки (ТИЗТ) през 40-те години на XX в., след като публикува изследването си върху мускулната болка, причинена от задействащите точки. По-късно експертът по физическа годност Бони Прудън адаптира тази стандартна медицинска процедура, така че да може да се прилага ръчно, използвайки натиска на палците, ръцете или рамото.

Върху задействащите болката точки на гърба се прилага силен натиск.


Елементи на лечението

Пациентът лежи на маса през миотерапевтичния сеанс. Многократно се прилага постоянен, здрав натиск, продължаващ около 7 секунди, върху силно чувствителните точки в ненормално напрегнатите възли в мускулите. След като задействащите точки са били облекчени, а мускулите — отпуснати, той трябва да се заеме с някои упражнения на пасивно протягане, за да запази гъвкавостта, създадена в урока.

Какво лекува?

Миотерапията може да е подходящо лечение при:хронично появяваща се болка с мускулно-скелетен произход.

Съвети:

Миотерапията не трябва да се използва за лечение на пациенти с органични заболявания, хора, които лесно се нараняват, или пациенти с нисък праг на болката.

Звуковата терапия лекува като създава баланс в тялото!

Защо ароматерапията е толкова полезна?

Лекарствата от цветя са „течна енергия“! Научете как се правят и кога да ги използвате!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар