Колагенът не е само важен антиейдж белтък! Научете още за какво помага!

Колагенът е основна съставка на съединителната тъкан на организма ни и има много функции. Всички обаче го свързваме най-вече с поддържането на еластичността и младостта на кожата ни.

Колаген

Колаген

Когато се спомене за „колаген“, първата ни асоциация е за съставка в козметичните продукти, която се бори с остаряването на кожата, но подмладяващият ефект е малка част от благотворните въздействия, които този белтък предлага. Ето и 5 от най-важните ползи за здравето и добрата ни форма, които колагенът оказва:

Укрепва костите и ставите

Подхранването на организма с аминокиселини увеличава запасите от белтъчини, необходими за укрепване на много части на тялото, което пък води до: по-малко болки в ставите, повишен обхват на движение при вдигане на тежести, увеличаване на интензивността на физическите упражнения. Хидролизираният колаген подпомага лечението на артрит.


Стяга мускулите

Глицинът и аргининът в колагена подпомагат производството на креатин, важна аминокиселина за възстановяване на мускулите след тренировка и за осигуряване на енергия – тя стимулира физическата активност и издръжливост. Аргининът поддържа мускулната маса.

Помага при отслабване

Доказано ефикасно потиска апетита. Помага да се заситим по-бързо и за по-дълго – така спомага загубата на тегло. Хидролизираният колаген не съдържа хормони и неорганични киселини и не е подложен на тежка химична преработка, която нарушава нормалното функциониране на тялото. Подпомага намаляването на мазнините, пази от запушване на артериите. Той стяга кожата и се справя с целулита.

Осигурява добър сън и освобождава от стреса

Знаете ли, че лошият сън може да е причината да пълнеете, въпреки че се храните здравословно и спортувате. Глицинът в хидролизирания колаген, който е невротрансмитер, помага да се освободим от стреса, безпокойството, депресията и осигурява добрия сън.

Предпазва храносмилателната система

Нарушените функции на храносмилателна система водят до лошо усвояване и дефицит на редица важни витамини и минерали в организма, често боледуване, запек, синдром на раздразненото черво или хронични болки в корема. А глицинът успокоява и допринася за по-здрава храносмилателна система.

Източник: Здравен журнал

Колаген Голд екстра

КОЛАГЕН ПЛЮС – 120 капсули Колагенов хидролизат с калций, магнезий и натурален витамин С от ацерола!

 

КОЛАГЕН ПЛЮС НА ПРАХ – 475 грама Обогатена и още по-мощна разтворима формула!

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар