Достатъчни са 15 минути с гел от алое вера и кожата ви ще засияе!

промоции

В много домове по целия свят има саксии с алое вера. Неговите плътни листа са пълни с вълшебен сок, който може и да лекува, и да разкрасява!

алое вера

алое вера

Течността, която изтича при разрязването на листо от алое вера, се нарича още гел. Той се използва срещу слънчево изгаряне, при рани и възпаления на кожата. Прилагането му при изгаряния от първа и втора степен скъсява периода на заздравяване с около девет дни според изследване, проведено в Тайланд. Освен това гелът облекчава състоянието на кожата при псориазис. По-малко известно е използването му в козметиката като активен биостимулатор на кожата.

Как да го използваме?

Отглеждайте вашето алое близо до прозорец със слънчево изложение. Срежете листото и изстискайте сока направо върху проблемната кожа. Друг начин е да се подберат няколко здрави листа и да се смелят в миксер. Сокът се прецежда през марля. За по-дълга трайност може да се смеси със спирт – две части спирт 90% и осем части сок от алое. Съхранява се в затворено шише на тъмно и хладно място.

Как действа?

Гелът от алое вера предпазва кожата и я ов­лажнява, подобрява кръвообращението, стимулира новите клетка в дермата и ги „насочва” към проблемната зона.

Сокът освежава и омекотява сухата, старееща кожа. Може да се нанесе маска от смлени алоеви листа върху лицето и шията, като се избягва околоочната зона. След 10-15 минути кожата се попива с марля, а един час по-късно се изплаква с хладка вода.

Само външно!


Изследвания, проведени в САЩ, дават данни, че вътрешната употреба на алое вера може да бъде канцерогенна, да предизвика стомашни болки, разстройство, възпаление на черния дроб и токсична комбинация с някои лекарства. Смята се, че това се дължи на твърдата част на листата, наречена латекс.

В същото време външната употреба е неуместна при хирургически разрези, както и при изгаряния, предизвикани от радиотерапия.

Някои хора са алергични към сока от алое. Първо направете проба върху кожата в сгъвката на лакътя.

 

Можете да видите ТУК продуктите с алое вера, които предлагаме!

Рецепта за домашен пилинг с алое вера

11 предимства на алое вера за кожата и косата

Отслабвайте с алое!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар