Кои са храните, с които не бива да започвате деня си?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Това са храните, които трябва да избягвате сутрин

plodowe-i-zelen4uci
Кафе. В началото на деня мнозина разчитат на ароматната напитка да ги разбуди по-бързо и да подсили енергията им. Кофеинът обаче дразни лигавицата на стомаха, което увеличава производството на киселини. Кафето с цигара на гладно още повече повишава секрецията на стомашен сок и образуването на киселини. Ако имате гастрит, този вреден навик само ще изостри оплакванията ви. Кафето (дори безкофеиновото) съдържа вещества, които стимулират отделянето на жлъчни сокове, подпомагащи храносмилането. Затова е желателно да се пие след закуска, а не на празен стомах.

Портокалов сок. Страдащите от киселини трябва да го избягват. За съжаление по този начин се лишават от добър източник на витамин С, фолиева киселина и калий. Хората със здрав стомах не бива да пият портокалов сок на гладно, а да си подложат нещо преди това. Препоръчва се фреша от портокали да оставите 10-15 мин. върху лед, за да не „излетят“ от него етеричните масла.

Кисело мляко. Млечните продукти имат ценни съставки, но не във всички случаи можете да се възползвате от техните свойства. Например полезните бактерии, попаднали в агресивната среда на празния стомах, бързо се разрушават. Затова диетолозите съветват да хапнете кисело мляко около час след сутрешната закуска.

Плодове. Тук въпросът стои по същия начин както при портокаловия сок – плодовите киселини дразнят лигавицата на стомаха. Някои плодове имат и допълнително неблагоприятно въздействие. Например семчиците на ягодите и твърдата кора на крушите предизвикват негативна реакция от празния стомах. А черешите и гроздето, приети на гладно, образуват газове. Чудесно е да хапнете плодове, но като междинна закуска, когато стомахът е успокоен.

Овесени трици. Оказва се, че и те не са най-добрата сутрешна закуска. Наистина засищат, защото набъбват в стомаха и заемат място. Но точно това може да създаде проблем. Подобно на гъба, триците поемат вода. И ако не пиете достатъчно течности, има вероятност да си причините запек и дразнене на стомаха.

Студени напитки. Даже водата, когато е студена, може да предизвика спазъм на стомашната лигавица. Газираната причинява още по-голямо раздразнение, което в някои случаи прераства във възпаление. Хубаво е сутрин да пиете чаша вода със стайна температура, за да промиете червата и стомаха и да възстановите нарушения през нощта воден баланс.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар