Как да изберете крем за лице?

Купувате крем, защото сте чули за него от близка, но неприятното е, че при вас не дава същите резултати. Къде е проблемът? Причината е, че не сте направили правилния избор на крем според типа кожа, възрастта и сезона. А как да стане това? Предлагаме ви 6 основни принципа, които трябва да спазвате, когато купувате козметика за лице, за да откриете правилния продукт.

He търсете екзо­тични компоненти
Свикнали сме с твърдението, че екзотичните съставки в крема го правят по-ефикасен, но те също така го оскъпяват. Продавачката в магазина ви препоръчва крем, който съдържа примерно „вълшебния елемент“ гинко-билоба, имащ стра­хотно въздействие върху кожата, и вие го купувате. Но правилното е да се информирате как въздейства това растение с китайски произход върху епидермиса. Билката е известна с това, че подобрява кръвообращени­ето в повърхностния слой на кожата и съответно тя се обогатява с кис­лород и хранителни вещества. Но същото въздействие имат и нату­ралните масла от розмарин, мента и джинджифил, а цената на кремовете с тези съставки са доста по-евтини спрямо екзотичните растения, а въздействието върху кожата може да е еднакво.

Информирайте се зa количеството на консервантите и стабилизаторите
Уви, няма нито един крем, който 100% да е съставен от натурални със­тавки, защото това определя срока му на годност (той ще бъде изключително малък). Стабилизаторите, емулгаторите, консервантите не са приумица на производителите, а тех­нологическа необходимост. Пример­но емулгаторите улесняват лекото смесване на компонентите в крема. Те спомагат да се задържи във вре­мето балансът в цялостния продукт – компонентите да не се разпаднат и да променят цялостната формула и качество на крема. Тези компонен­ти са чужди на нашата кожа, но те определят срока на годност. Колкото е по-голяма продължителността му на употреба, толкова стабилизато­рите в него са повече. Оптималният вариант е да четем внимателно какво съдържа продуктът и какъв е срокът на годност на крема. Не бива да бъде много дълъг.

Обърнете внима­ние на подредбата на съставките
На опаковката на всеки крем задъл­жително са описани съставките му. Проследете в какъв ред са изброени. Колкото е по-малко количеството на даден компонент, толкова по-на­долу в списъка е сложен. Може един крем да е описан на опаковката като „напълно натурален продукта като проследите съдържанието му, да се окаже, че е доста по-различно.

Разберете каква е основата на крема
Основата на крема е маслото, което може да е с растителен произход – и именно то притежава хранителни свойства, за разлика от минерал­ното, което е по-чуждо на нашата кожа.

Не е нужно да сте завършили козметичен курс, за да можете да изберете правилно крема си. Добре е да знаете най-разпространените съставки и тяхното предназначение.

Качествените кремове съдържат хиалуронова киселина, ретинол, витамин Е, липосоми, калций, цинк и масло.

  • Хиалуроновата киселина овлажнява кожата и е подходяща за суха кожа.
  • Ретинолът повишава тонуса и е подходящ за нормална млада кожа.
  • Витамин Е премахва свободните радикали и повишава еластичността – подходящ е за жени на възраст около 35-45 години.
  • Липосомите намаляват бръчките и подхождат за жените над 45 г.
  • Калцият и цинкът регулират дейността на мастни­те жлези и са подходящи за мазна и смесена кожа.

Важна е опаковката
Не е без значение как се съхранява кремът. Добрата форма на кутията и на тубичката правят употребата му по-хигиенична. Все повече навлизат в употреба опаковки които защитават кремовете от бактерии и окисляване при всекидневната им употреба.

Правилно съхранение
Не забравяйте, че кремът може да не дава желаните резултати, защо­то вие не го съхранявате правилно. Никога не дръжте козметиката си на светло и топло място. Не оставяйте кутийката отворена, след като сте я използвали. Още със закупуването на крема вижте как правилно трябва да го съхра­нявате.

 

 

Топ 5 на вредните навици за красота, които причиняват кожни проблеми

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар