Повишиха ме и колегите ме намразиха

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

stefan
Преди бях момче за всичко и се разбирахме чудесно

Често се случва така, че уж нещо е за добро, а да се окаже другояче. Аз постъпих на работа къто брокер за недвижими имоти в голяма фирма. На 24 години съм, още съм студент и съм най-младият във фирмата. Използваха ме като момче за всичко, ходех до магазина да им купувам това-онова, правех кафе, но иначе всички бяха много мили с мен. Аз възприемах съвсем нормално статута си на „новобранец” и знаех, че е нещо съвсем естествено за началото на работната си история. Но да се похваля – оказа се, че се справям добре и много скоро ме повишиха. И оттам започнаха проблемите ми.
Колегите, които бяха толкова мили с мен до този момент, изведнъж се промениха. Започнаха да се държат резервирано, троснато… Не разбрах защо стана така, аз нищо не бях направил. Оказа се, че между тях се говори как съм се подмазвал на шефовете и затова съм израстнал толкова бързо. А няма нищо такова!
Опитах се на няколко пъти да проведа разговор, викат: „Да, няма никакви проблеми!”, но гадното отношение продължава. Ако направя някаква грешка, правят всичко възможно тя да стигне до началството. Злепоставят ме пред клиенти, като постоянно натякват колко съм неопитен. Искам да бъда добре с всички и честно казано, бих си върнал предишния статут на новобранец – ще правя кафета и ще ходя до магазина, но вече няма как.
Стефан Радославов, Пловдив

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар