Как да прекъснеш „токсичната” връзка с приятелката, която тровят живота ти?

„ДА” – Бъди наясно със себе си. Този път не сте си сърдити и няма да има сдобряване. Ти съзнателно поставяш дистанция между теб и човек, който те е разочаровал.

„НЕ” – Не късай с приятелка с внезапно : „ радио мълчание“. Срещни се с нея и й кажи как се чувстваш и до какво решение си стигнала. Тя има право да е наясно. Като казвам „как се чувстваш“, имам предвид „как се чувстваш“, а не „какво чувстваш към нея“.. Нещо в стил „Виж, предпочитам да ограничим общуването си“, а не „Мразя те! Ти си тотална кучка!“. Второто ще доведе до колосална караница, а не до скъсване на отношенията.

„ДА” – Изчисти ангажиментите, които си поела към нея. Ако й дължиш пари, върни ги (ако са много, върни някаква сума и й кажи кога ще можеш да върнеш останалите). Ако си й обещала да направиш нещо наистина важно (тя зависи от теб и не може да се обърне към друг), не се отмятай.

„НЕ” – Не издребнявай. И двете сте прекалено възрастни за „На ти куклите, дай си ми парцалките“. Ако някакви твои вещи са при нея, тя вероятно сама ще се сети да ти ги върне. Ако ли не, отпиши ги. Ако я потърсиш за тях, цялата „инфекция“ ще почне отначало.

„ДА” – Дай й да разбере, че нямаш лоши чувства към нея и си готова да се държиш любезно в социални ситуации. Просто личната ви връзка е достигнала своя край.

„НЕ” – Не я очерняй, ако се налага да обясниш на някого, че вече не сте в близки отношения. Тя сигурно разполага с достатъчно компромати по твой адрес, за да отвърне на удара.

„ДА” – Бъди готова да приемеш, че въпреки твоето възпитано поведение тя все пак

„НЕ” – He се отмятай от решението си. Същото е като секса с бившия. Води до тежки усложнения.

Виж още съвети за…Аз бях дотук или…изкуството да прекъсваш токсични връзки

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар