Как да постигнете красива бяла усмивка и здрави зъби с домашни средства?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Мечтаете за красиви бели зъби, досущ като на любимата ви звезда от киното или музикалната сцена, но се страхувате да направите това при зъболекаря?

Спокойно, не всичко е изгубено. Напълно възможно е да постигнете здрава и бяла усмивка и с домашни средства. Но трябва да сте постоянни, упорити и търпеливи, тъй като не става изведнъж. Ето какво може да направите у дома, за да се погрижите допълнително за здравето и белотата на зъбите си по естествен и безопасен начин.

Плодове

За бели зъби

За бели зъби


Да, те също помагат за белотата на зъбите. А най-добри в това отношение са ягодите, ябълките и крушите. Слюнката, която се отделя по време на консумирането им, влиза в контакт с бактериите в устата и произвежда реакция, която елиминира лошите бактерии. Така се получава естествено физиологич но самопочистване.

Какво да направите?

Има ефект, ако плодовете се гризат, тъй като така се трият зъбите. Тоест не трябва да са под формата на сок. Специално ягодите могат да се използват и като се разрежат на две половинки и с тях се натъркат зъбите като с четка. Това премахва петната по емайла.

Сода бикарбонат

Тя е доста популярна като избелващо зъбите средство и наистина върши работа. Но! Не я използвайте повече от веднъж седмично, тъй като честата употреба може да повреди емайла.

Какво да направите?

Комбинирайте 1 ч. л. сода за хляб с 1/2 ч. л. сол и няколко капки етерично масло от мента. Използвайте тази смес вместо паста за зъби. Освен че избелва емайла, оставя приятен аромат в устата.

Градински чай

Билката, известна още и под името салвия, има този приятен страничен ефект, за който всъщност малцина знаят. Тя премахва петна по зъбите и постепенно избелва емайла. Освен това има антибактериални свойства и е перфектна при лош дъх. Но не прекалявайте със салвията, тъй като може да увеличи чувствителността на дентина (онази част между емайла и пулпата).

Какво да направите?

Под формата на запарка, която използвате като вода за уста веднъж дневно – например вечер, преди лягане.

Лимон

За красива усмивка

За красива усмивка

Лимоновият сок е също добре познат като естествено избелващо зъбите средство. Но точно като содата, и с него не трябва да се злоупотребява, тъй като съдържа киселина, която разяжда емайла. По-често от веднъж седмично не бива да се използва. Но пък е незаменим, ако искате да отстраните жълтеникавите петна, които остават по зъбите след пиене на кафе или пушене на цигари.

Какво да направите?

Правете промивки на устата с лимонов сок или директно натъркайте зъбите с лимонова кора (от вътрешната страна).

Източник: Журнал за жената

Безопасно избелване на зъбите с куркума!

5 причини да започнете да използвате кокосово масло вместо паста за зъби

Домашна реминерализираща и избелваща паста за зъби

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар