Ще си оближете пръстите с този супер лесен шоколадов мус само с 2 съставки!

Това е най-лесният шоколадов мус, който някога ще направите! Всичко, от което се нуждаете, е само шоколад и вода! Това е чудесен избор, когато имате нужда десерт, а бързате. Започнете с първата стъпка, оставете го във фризера и направете основното си ястие.  След това просто го изкарайте от фризера и сервирайте. Готови сте!
Ето и рецепта за този супер лесен шоколадов мус само с 2 съставки:

Супер вкусен шоколадов мус само с 2 съставки!

Супер вкусен шоколадов мус само с 2 съставки!

  • Тъмен шоколад

180 грама тъмен шоколад
60 мл. или 1/4 чаша вода
Допълнителни 70 мл. или 1/4 чаша плюс 1 чаена лъжичка студена вода от хладилника

  • Млечен шоколад

180 грама млечен шоколад
60 мл. или 1/4 чаша вода
Допълнителни 60 мл. или 1/4 чаша студена вода от хладилника

  • Бял шоколад

180 грама бял шоколад
60 мл. или 1/4 чаша вода
Допълнителни 40 мл. или 2 супени лъжици плюс 2 ч.л. студена вода от хладилника

Тази рецепта е много подходяща за домакини, които бързат и нямат достатъчно време за предварителна подготовка. Ето какво трябва да направите: поставете шоколада по ваш избор и добавете 60 мл вода в стъклена купа. Пуснете микровълнова на висока температура и на пълна мощност в продължение на 30 секунди, разбъркайте добре. Загрява се за още 20 секунди и се разбърква отново. Сместа трябва да е гладка, с разтопени всички шоколадови парченца. Ако все още има нестопен шоколад го пуснете за още 10 секунди  в микровълновата фурна. (По ваше желание може да разтопите 3те типа шоколад на водна баня, ако предпочитате да не използвате микровълнова или имате повече време за приготвяне на десерта.)
Сложете сместа в найлонова торбичка с уплътнение в горната й част и изравнете. Поставете във фризера за 1 час. Когато сместа е сплескана по този начин това позволява да изстива по-бързо, отколкото би било необходимо ако е просто в купата.
След час изкарайте охладената шоколадова смес и я разбъркайте на висока скорост с помощта на миксер, докато стане по-гладка и по-бледа. Добавя се малко студена вода в даден момент и се разбърква отново, докато се получи желаната консистенция на мус.

Изсипете във висока чаша и направете същото със другите два вида шоколад.  Изсипете ги, така че да се получи коктейл от 3 вида шоколад и замразете в продължение на най-малко 30 минути, след което е готово за сервиране. Супер лесно и много ефектно!

Супер вкусен шоколадов мус само с 2 съставки!

Супер вкусен шоколадов мус само с 2 съставки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: www.howtocookthat.net

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар