Перфектен маникюр – стъпка по стъпка

За да иматe перфектни нокти през цялото време, вие трябва да ги поддържате, като прилагате повторно топ лак на ноктите си всеки ден. Това ще предпази лака ви за нокти от обелване и от неприятния вид. Следвайте тези прости стъпки, за да получите перфектно полирани нокти.

Стъпка 1
Отстранете стария лак за нокти, като почнете от основата на нокътя към върха. Ако лакът се премахва малко по-трудно, напоете памук в лакочистител и го оставете на ноктите за няколко секунди. По този начин лакът се разтваря и съответно се маха по-лесно.

Стъпка 2
За предпочитане е да пилите ноктите си в едната посока, а не напред и назад за да избегнете разслояване на плочката. Създайте квадратна форма на нокътя. Избутайте кожичките. Можете да изрежете кожичките ако са решите. Не забравяйте да измиете ръцете си и нокти старателно, така лака ще се задържи по-дълго.

Стъпка 3
Нанесете укрепваща база. Тя не само ще укрепи ноктите ви, но също така предпазва от петна и попълва неравности.

Стъпка 4
Нанесете тънък слой лак, с помощта на три нанасяния за всеки нокът. Един за определяне на центъра на нокътя от основата до върха и след това по един от всяка страна. Оставете вашите нокти да изсъхнат и след това повторете.

Стъпка 5
Накрая, нанесете топ лак за устойчивост и защита на цвята. По този начин се запечатва лакираното до сега.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар