Шегите крепят любовта

Според психолозите веселите закачки, отправяни между двамата партньори, правят съвместния им живот по-щастлив. Направеното изследване показва още, че съпрузи с чувство за хумор много по-рядко се разделят от тези, които не разбират от шега. Това е начинът, по който и вие можете да подобрите взаимоотношенията с половинката си.

Използвайте прякори или умалителни имена – „котен­це“, „слонче“, „зайче“ и т.н. Те показват, че вие и вашият любим сте много близки. Употребата им означава също, че никой друг не познава вашия партньор толкова добре, колкото вие.

Шегувайте се и когато все ненадейно му се налага да работи до къс­но вечер и дори през нощта. Когато му се появяват нови и нови ангажименти, свързани с пътувания извън града или в чужбина.

Станете актьори. Прес­торете се, че излизате за­едно за първи път или че не сте женени. По този начин ще създадете една вълнуваща романтична атмосфера, коя­то липсва на голяма част от браковете. Разсейте скука­та, като се опитате да изиг­раете заедно някоя любовна сцена от ваш любим филм.

Дръжте се като дете. Боричкайте се на шега, гъделичкайте се… Вашият парт­ньор ще се зарадва, че може да се отпусне пред вас и да бъде за малко „несериозно момче“. Опитайте се да вър­нете веселото и безгрижно поведение от първите дни на вашата връзка.

Разменяйте си интимни шеги. Когато и двамата се смеете на едни и същи шеги, означава, че сте в хармония един с друг. Затова се нау­чете да споделяте своите тайни фантазии и не се при­теснявайте, че може да изглеждате детински или незре­ли. Ако обаче партньорът ви не желае да отвърне на закачките ви, не го насилвайте. Имайте предвид, че ако шеговитостта ви е доведена до крайност, може да обиди или нарани човека, когото оби­чате. Ето защо намирайте винаги подходящ момент за закачките си и задължително пазете в тайна пред другите всичко по-интимно, което се случва между вас двамата.

 

Психология на двойката – Ако той ме обича щеше да…

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар