Страдате ли от липса на витамин Д?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Добре е да отделите време и да си направите това изследване

Голяма част от населението страда от липса на витамин Д, без дори да подозира за това.

Този витамин е жизненоважен и неговият недостиг може да доведе до сериозни здравословни проблеми.
Едва 11 процента от участниците в проведено наскоро изследване са посочили, че са изследвали нивото на витамин Д в организма си и то само веднъж.

Витамин Д е изключително важен не само за развитието на зъбите и костите, а и за мозъчната дейност и сърдечносъдовата система.
Неговият недостиг в организма нанася пагубни последствия върху нервната и костната система. Той е единственият витамин, който се синтезира в организма. Всички знаят, че основният източник на този толкова жизнено важен витамин е слънцето.

Добре е да отделите време и да си направите това изследване

Добре е да отделите време и да си направите това изследване

Ако слънчевите лъчи не са достатъчни, организмът може да си набави този витамин и от различни продукти. Един от продуктите, съдържащи най-голямо количество витамин Д, е рибата. Най-добре е тя да присъства в менюто ви поне веднъж в седмицата.
Най-потърпевшо от недостига на този жизненоважен витамин, са хората, живеещи в градска среда, тъй като замърсената атмосфера е сериозна пречка за слънчевите лъчи, тъй като я пробиват доста трудно.

Специалисти препоръчват през уикенда да поемате към планината, където да се разходите на чист въздух и да съберете достатъчно слънчеви лъчи, които ще ви набавят витамин Д.
Слънцезащитните лосиони с висок фактор също са сериозна пречка за пълноценното усвояване на този витамин, пише ezine.bg.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар