Грешките, които допускаме при почистване

Често пъти забравяме да почистим местата, които са най-големите развъдници на бактерии

Всяка домакиня чисти дома си до блясък, но често пъти допуска грешки.

Една от най-често срещаните грешки при почистването е нередовното почистване на някои от уредите в кухнята.

Почиствайте редовно кафемелачката и кафе машината. И двата уреда са изключително благодатно място за размножаването на бактерии. Едно от най-ефикасните средства за почистването им е гъба, напоена с оцет.

Понякога забравяме да почистим дръжките на вратите и уредите, които също гъмжат от бактерии. Ако можеше да ги видим с просто око със сигурност щяха да са едно от местата, с които щяхме да се заемем първо при почистването на дома. Забърсвайте дръжките ежедневно или поне веднъж седмично, ако не искате да се превърнат в развъдник на бактерии.

Често пъти забравяме да почистим местата, които са най-големите развъдници на бактерии

Често пъти забравяме да почистим местата, които са най-големите развъдници на бактерии

Много домакини предпочитат пазарските чанти за многократна употреба, но лошото при тях е, че всеки от продуктите, които се пренасят с тях оставят следа. За да избегнете размножаването на бактерии по тях е добре да ги перете веднъж седмично.

Често кухненската мивка е мястото, през което изтичат какви ли не мръсотии. За да избегнете развъждането на бактерии е добре да я почиствате веднъж на няколко дни.

Често забравяме да почистим отвътре съдомиялната и пералнята. Двата уреда обаче са идеални места за развъждането на бактерии поради постоянната влажност. Можете да почиствате двата уреда с разтвор от 1 част вода и 1 част оцет. Напръскайте, по-късно изплакнете и ги оставете да изсъхнат напълно, пише ezine.bg.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар