Първи симптоми при хормонален дисбаланс при дамите

Не ги пренебрегвайте с лека ръка

Често пъти пренебрегваме първите признаци на хормонален дисбаланс и им обръщаме сериозно внимание едва, когато се стигне до задълбочаване на проблема.

Добре би било да им обърнем внимание навреме. Ето и кои са първите признаци, които говорят, че страдаме от хормонален дисбаланс:

Килограмите
Ако напоследък се подлагате на всевъзможни диети и въпреки това не можете да отслабнете, то това е един от сигурните белези, че имате проблеми с хормоните.
Неправилното функциониране на ендокринната система създава стрес на организма и активира производството на кортизол, който пък ви кара да приемате повече храна от необходимата.

Не ги пренебрегвайте с лека ръка

Не ги пренебрегвайте с лека ръка

Понижено либидо
То също е сред признаците за хормонални проблеми. Често пъти до това положение се стига заради понижено производство на андроген.

Постоянна умора
Ако усещате умора въпреки осемчасовия си сън това говори, че имате проблеми с нивата на кортизола, който се отделя заради недостатъчното производство на някои от хормоните.

Лесна раздразнимост
Силната тревожност и лесната раздразнителност също са признак на хормонален дисбаланс.

Обилно потене
Повишеното изпотяване през деня и през нощта, е симптом, който не бива да бъде пренебрегван с лека ръка. Обилното потене докато спите може да е знак за сериозни проблеми с щитовидната жлеза.

Стомашни проблеми
Хормоналният дисбаланс води до сериозни проблеми със стомашно-чревната система като подуване на корема, отделяне на газове след приема на храна. Всичко това може да е в резултат на дисбаланса при хормоните астрин, холецистокинин и секретин.

Безсъние
Стресът, на който е подложен организмът в резултат на хормонални проблеми дава отражение и върху качеството на съня, пише ezine.bg.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар