Пилоксинг – силата на пилатес и бокса в едно

промоции

В днешно време, когато тялото е издигнато в култ, се появяват все нови и нови видове спортове

бокс Както си личи от името му, в този тип спорт се смесват елементи от бокс и пилатес. Но освен това се усеща и влиянието на модерните танци и зумба.

Най-голямото предимство на пилоксинга е, че с него се прави едновременно кардио и силова тренировка. Спортът е създаден от шведска фитнес инструкторка, която искала да даде шанс на дамите, непосещаващи залата, а предпочитащи групови занимания, да постигнат бързи и ефективни резултати като при силови тренировки с тежести.

Треньорите обещават, че с пилоксинг се горят много калории – ако съвестно изпълнявате упражненията, е възможно дори да изгорите до 900 калории за час. Движенията, заимствани от бокса, често изпълнявани с тежести, заздравяват мускулатурата, а позите от пилатес тренират гъвкавостта.

Друго предимство на тренировката е, че с нея се извайват фини мускули, без да се стига до прекалено оформени крака или гръб, каквито някои жени не искат да имат.

Тренировката е подходяща за тези, които търсят силова тренировка тип фитнес натоварване, но се отегчават, когато се „потят“ сами във фитнеса, а предпочитат да са в група, в същото време се стремят и към разтоварване и зареждане с енергия. Пилоксингът е подходящ и за много натоварените откъм време, защото тренировките са най-често по 45 минути, най-много по час.

За този тип спорт нямате нужда от специален екип, различен от стандартния, какъвто ви е удобен. Използват се само гирички или специални ръкавици, наподобяващи боксови, но с тежести в тях. Треньорите съветват да носите удобни маратонки с достатъчно дебела подметка, защото се изпълняват подскоци и ритане във въздуха, затова трябва да сте максимално стабилни.

Практикуващите предупреждават, че този тип спорт по принцип няма противопоказания за здрави личности. Все пак на него не бива да се записват хора със сърдечни или дихателни проблеми, пише „За жената“. Ако отдавна не сте тренирали или страдате от свръхтегло, треньорите препоръчват все пак да се консултирате със специалист, преди да се отдадете на пилоксинг, или да потренирате няколко седмици нещо по-леко и едва след това да се включите в група.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар