Почивката на море може да замени фитнеса!

За много хора понятието „почивка“ е силно свързано с наличието на море. Брегът е чудесен не само за почивка, но и е уникална възможност за укрепване и подобряване на цялото тяло.

walking-on-the-beachМорското къпане – за тялото и духа

Ако говорим за значително влияние върху здравето, морска вода бие всички останали ваканции на река или езеро. Защо?

Уникален минерален състав. Учените смятат, че морската вода съдържа над 130 елемента минерални микроелементи и съединения, които са от полза за опорно-двигателния апарат. Следователно, почивката на морето често се препоръчва за хора, страдащи от заболявания на ставите и гръбначния стълб.

Активира обменните процеси. Морската вода се използва като катализатор на обмяната на веществата в организма. Благодарение на активирането на метаболитните процеси в клетките, се подобрява състоянието им. Всичко това укрепва сърдечно-съдовата система, подобрява кръвообращението и едновременно с това спомага за намаляване на сърдечната честота и нормализиране на кръвното налягане.

Морето повишава защитните сили на организма. Отдавна е отбелязано, че след почивка на море хора работят по-добре, те на практика не се разболяват и като цяло производителността им нараства. Това се дължи на факта, че морската вода и морският въздух повишават имунитета на организма и хората стават по-устойчиви на въздействието на различни заболявания. Морската вода съдържа микроелемента йод (в по-големи количества), който има положителен ефект върху щитовидната жлеза и способността да произвежда жизненоважните хормони.

Подобрява настроението и психическото здраве. Почивка на море може да бъде надеждна бариера за премахване на умората. Достатъчно е седмица престой на брега да подобри настроението ви, а по-дълъгия престой е в състояние да направи чудеса, за да се завърнете у дома пълни с енергия и здраве. И това се получава не само  с плуване, но и с обикновени разходки във водата в близост до брега, защото активирате рефлекторните точки на стъпалата.

Ако правите така, ще имате готини крака!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар