Продуктите с естествени съставки тонизират и заздравяват кожата

Студът навън из­сушава, зачервява и изтощава кожа­та. Разберете от какво се нуждае вашата, за да бъде свежа и нежна?

Когато кожата ви е нормална.

Почиствайте я поне два пъти на ден с топла вода и мек продукт. Вместо тоник или гел можете да из­ползвате и пшенични трици. Масажирайте нежно лице­то и шията с кубче лед. След това използвайте специален лосион с антисептични и противовъзпалителни свой­ства, за стегнати пори и тонус. Последната стъпка Щ докато кожата ви е още влажна, нане­сете крем, който ще я защити от въздействието на вятъра, слънцето, мръсотията от улицата. Кремът е задължи­телен, дори да не излизате су­трин навън, а да си останете у дома. 10-15 мин след като нанесете крема, попийте ос­татъка със салфетка. Кожата ви е готова за деня – почисте­на, тонизирана и защитена!

Когато кожата ви е суха.

Ако не се грижите добре за нея, почти сигурно е, че ще се появят повече бръчки. За миене използвайте мине­рална или преварена вода. Не почиствайте с продукти, които съдържат спирт. Под­хранвайте, хидратирайте, за­щитете от слънчевите лъчи. Тонизирайте с меки, щадящи продукти, съдържащи розова вода, растителни екстракти (ленено семе, липов цвят, корени от алтеа), термална вода. Изключително добре ще се почувствате, ако всеки ден вместо тоник използва­те прясно мляко. Кремът ви трябва да е богат на витами­ни, а два пъти седмично е добре да правите подхран­ващи и хидратиращи маски.

Когато кожата ви е смесена.

Сутрин използвайте продукти с полезни растител­ни екстракти (мента, невен, лайка), а вечер – почистващ крем с екстракт от лайка или зелен чай. Довършете про­цедурата по почистването, като обтриете носа, челото и брадичката с тонизиращ лосион. След това нанесете подхранващ крем, който не трябва да е прекалено мазен. Веднъж седмично тонизи­райте с плодови маски или посетете козметичния салон за ензимен пилинг. Приятни и полезни са и масажите с ете­рични масла.

    • Avene Cold Cream Подхранва, хидра- тира и защитава кожата от външни агресивни фактори. Богат на растител­ни масла, бял пчелен восък, термална вода Avene. За суха и много суха кожа.
    • L’Oreal Paris Nutri-Gold Крем с 3 ексклузивни патента. С про-калций, който стимулира заздравяването на междуклетъчните връзки и възстановява плътността на кожата; пчел­но млечице, което подхранва и възстановява интен­зивно. Намалява усещането за опъната кожа.
    • Vichy Neovadioi Lumiere Уплътняващ и мо­делиращ тониран крем, специално създаден за жените в менопауза. С Ргоxylane и ProteicGf, минерални светло­отразяващи пигмен­ти, термална вода Vichy. Подходящ за всеки тип кожа.
    • Oriflame Ecollagen (3D+) Бори се с бръчките, като ги изпълва отвътре. Съ­държа комплекс с тройно действие, който стиму­лира производството на колаген.
    • CHRONOLYS CREME BONNE MINE – Енергизиращ крем при пър­ви бръчки. Ефикасно се бори с дехидратацията и свободните радикали, формула с хиалуронова киселина, магнезий, екстракти от хибискус и пъпеш. Идеален е за градски условия

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар