Вижте тези интересни идеи за балкона!

Топлото време ни изкушава да прекарваме повече време навън.

За съжаление, не всеки от нас и не всеки ден може да се наслаждава на голяма градина или парк пред дома си. Затова пък в повечето случаи домовете ни имат поне един балкон. Дори през зимата да сте понатрупали повече неща на него и да сте го превърнали в склад, сега е моментът да го поосвободите и освежите. Ето няколко идеи за повече комфорт и функционалност.

balkonЗа работа

Ако работите у дома, можете да превърнете остъкления балкон в кабинет.

Винаги има място за бюро или плот, удобен стол и лаптоп. Създайте си комфортна обстановка с няколко снимки по стената и рафтчета с книги.

Работата на шевна машина може спокойно да бъде прехвърлена на балкона и там да стане вашето ателие. Ето ви хрумка: използвайте за кроене и основа за шевната машина (ако не е крачна) маса с прозрачен плот, която е с чекмеджета с много отделения – така може да съберете всичко там и да виждате къде е нужната макара или ширит направо през плота.

Остъклените балкони са чудесно място и за домашна работилница – можете да отделите за това поне едната страна на балкона. Достатъчен е работен плот и шкаф за инструменти.

Практично

Спортен център: ако сте спортна натура, но все нямате време да ходите на фитнес, оформете си зала на балкона. Степер, велоергометър, постелка – поставете там уредите и се занимавайте със спорт на чист въздух.

Зеленчукова градина

Може би сте от хората, които искат да се чувстват като на село? Да излизате през вратата и да си късате домати и лук? Нищо не може да ви попречи да превърнете балкона си в зеленчукова градина, стига да подходите по-практично с подредбата на саксиите. Създайте си настроение със стари фенери и лейки, останали от вашите баби.

За отмора

Колкото и да е малко балкончето, което имате, чудесно може да се превърне в най-уютното място за сутрешното ви кафе. Достатъчни са малка масичка или плот, прикачен към стената (с възможност за прибиране) и сгъваеми столове. Добавете саксии с цветя, като е най-добре да потърсите начин да ги закрепите към перваза или да висят от тавана – така ще има повече слънце за тях и повече място за вас. Бихте могли да сложите дюшек и възглавници на пода – така можете да се разположите много удобно, дори да полегнете и да почетете книга или да послушате музика на спокойствие.

За да увеличите пространството на балкона, поставете на преградата поне от едната страна огледало – така ще го увеличите двойно… поне визуално.

Как да си посадите билки в делва

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар