Храни, допринасящи за женската красота

Някои храни вършат чудеса за женската красота

Храната, която поглъщаме оказва влияние не само върху здравословното ни състояние, а и върху добрия ни външен вид.
Ако искате да имате завидно здрава и блестяща коса, здрави нокти и сияйна кожа, разгледайте добре списъка с храните за красота.

krasota
Ягоди, малини, боровинки и къпини
Тези четири плода съдържат голямо количество витамин С, за който е всеизвестно, че е мощен антиоксидант и играе ключова роля в производството на колаген.
Включвайте често тези плодове в менюто си, за да предпазите кожата си от слънцето и да я запазите за дълго време свежа, гладка и еластична.

Зелен чай
Макар зеленият чай да е по-познат като ефикасно средство за отслабване, трябва да се знае, че той е отлично средство за детоксикация на кожата, а и освен това увеличава действието на слънцезащитните продукти.
Зеленият чай е в пъти по-мощен от витамин Е, който е натоварен с борбата със свободните радикали. Освен вътрешния прием, може да се прилага и външно като тоник за успокояване на акнето.

Киселото мляко
Българското кисело мляко е много полезно за хора, които страдат от акте, псориазис и различни видове екземи в резултат на нарушената работа на храносмилателния тракт.
Редовният прием на кисело мляко подобрява функцията на храносмилателния тракт.

Прясно мляко
Прясното мляко е незаменим извор на фосфор, калции и протеини, които ще превърнат усмивката ви в ослепителна и ще заздравят ноктите ви. То обаме трябва да е нискомаслено.

Домати
За доматите е ясно, че съдържат големи количества вит. Е и С, антиоксиданти, ликопен и бета каротин, които защитават кожата от вредните слънчеви лъчи, пише ezine.bg .

Няма да сгрешите, ако към менюто си добавите орехи, броколи, червено вино и чист черен шоколад.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар