Виж на какво се дължи хроничната умора! Спри я!

Ако ви се случва често да ставате от сън уморени, вижте кои са най-честите причини за това и се опитайте да ги ограничите!

Въпреки че факторите, които влияят върху съня, върху степента на умора и почивка са различни, представяме ви тези от причините, които в най-голяма част от случаите водят до появата на хронична умора.
Като за начало, става дума за прекаляването с кофеина. Мнозина смятат, че като пият кафе и кола, като консумират шоколад, си гарантират бодрост. Истината обаче е различна – прекаляването с продукти, в които има големи дози кофеин, развалят качеството на съня и не позволяват на човек да си почине пълноценно.

Хроничната умора може да преобърне целия ви живот!

Прекаленото напрежение през деня също е враг на почивката. За да може да се отърве от психическата и физическата умора, човек има нужда от повече време за себе си, за отмора, а често пренапрежението не ни позволява това – стресовият хормон кортизол остава в тялото и след съня, което няма как да не доведе до хронична умора.
Както напрежението, така и скуката също причиняват отпадналост. Когато човек няма какво да прави, той сякаш изпада в дупка. Липсват му стимули за движение, за емоции, за самочувствие, а това се отразява и на психическото, и на физическото му състояние.
Рядкото излагане на чист въздух и слънчеви лъчи има същия ефект върху тялото. Когато към това добавим и липсата на разходки и движение, нали се сещате ефектът какъв е?
Именно тук се нарежда и поредната причина за хронична умора! Когато човек не прави достатъчно упражнения, когато не се движи, той не се разтоварва, тонусът му се понижава, а оттам идват и голяма част от проблемите.
И за финал – да не забравим! Липсата на сън също води до умора! Няма начин да не е така!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар