Бързо почистване на къщата с продукти от шкафа

Може да почистите дома като ползвате естествени продукти от шкафа в кухнята, или от хладилника

почистване на дома За почистване на каналите са ви необходими сода, сол и оцет. Подсушете мивката и изсипете 1 ч.ч. сода, след това -1 ч.ч. сол. Залейте внимателно с 1 ч.ч. оцет, предпазвайки се от взаимодействието и реакцията на продуктите. След 10 минути изплакнете с вряща вода. С разтворен ябълков оцет може да освежите килимите и завесите. Подът на дома, независимо дали е покрит с теракота, дърво или балатум, измийте с разтвор -1/2 чаша оцет към 4 литра хладка вода. Може да го ароматизирате приятно, като добавите няколко капки от любимото ви етерично масло.

След като се изкъпете, почистете ваната с органичен (домашен) сапун. Ако не оставите следата по стените да засъхне, отстраняването й става лесно, като с кръгообразни движения натриете вътрешността на ваната със сапун. След това изплакнете с вода.

За почистване на фурната от загорелите мазнини ще ви помогне гъста паста от сода бикарбонат и вода. Нанесете я и оставете да престои 12 часа. След това избършете с влажна кърпа. Хлебната сода може да приложите за сухо почистване на килима. Поръсете и след няколко часа оберете с прахосмукачката. Петната опитайте да отстраните с разтвор от вода и оцет в съотношение 1:1. Напръскайте и след малко попийте с кърпа. Содата бикарбонат може да използвате и като перилен препарат на дрехи от естествени материи – памук, лен, коноп. Сложете половин чаша сода при прането или добавете към всеки режим на изплакване.

Етеричните масла намират специално приложение в хигиенизирането на дома. Универсален почистващ препарат с дезинфекционни свойства може да си приготвите от равни количества вода и оцет, като прибавите по 5-10 капки масло от чаено дърво, лавандула и лимон. Ароматната смес използвайте за кухненската маса, шкафовете и плотовете.

Мебелите ще полирате с микс от 1 ч.ч. зехтин, 25 капки етерично масло от лимон, 1/4 ч.ч. бял оцет и вода до получаването на 500 мл течност.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар