Упражнения срещу депресията

промоции

Опитвате ли се да избягате от депресия? Какво ще кажете да отплувате далеч от нея …? Или да изчезнете на мотор? Определено си заслужава да опитате!

fiz protiv deprУпражненията са един от най-добрите начини за преодоляване на клиничната депресия.

Обучението може да подобри настроението и да облекчи неприятните симптоми. В комбинация с психотерапия и прием на лекарства, физическата активност помага да се отървете от депресията завинаги.

Физическата активност засяга невротрансмитерите – вещества, които осигуряват връзката между невроните на мозъка. Депресията причинява дисбаланс на невротрансмитерите серотонин и норепинефрин, а тренировката помага да се възстанови балансът.

Упражненията стимулират производството на ендорфини – хормоните на радостта. В допълнение, се намалява количеството на кортизол (хормона на стреса), облекчава се напрежението в мускулите и се подобрява съня. По време на депресия хора изпитват стрес. Друг симптом на депресията е безсънието, което се отразява и на качеството на живот. Премахването на тези проблеми ще помогне да се справите с болестта.

Как да се направи първата крачка?

Депресията намалява мотивацията на човека и притъпява желанието му да направи нещо полезно. Малко вероятно е, че някой би искал да се справи с нея, когато се чувства претоварен и изтощен.

Най-вероятно, първото нещо е да се обърнем към терапевт или лекар, който ще ви предпише лекарства. В допълнение към медицинските грижи, започнете упражнения най-малко 30 минути всеки ден! Не пренебрегвайте движението, дори и ако сте избрали подходящия антидепресант: Физическата активност помага да запазите емоциите си под контрол.

Помислете за това кой вид спорт ви най-харесва – груповите, самостоятелните? Изберете си занимание и започвайте. Не очаквайте осезаеми бързи резултати – свръхочакванията са ключ към провала. Ако нямате сили за цяла тренировка, съкратете продължителността. Ако точно сега не ви се занимава, отложете упражненията. Но никога не се отказвайте от движението, защото това е начина, по който ще се отървете от депресията.

 

Как да си помогнем сами при депресия?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар