Харисън Форд на косъм от смъртта (ВИДЕО от мястото на инцидента)

Харисън Форд остана жив като по чудо след самолетна катастрофа. Звездата от „Междузвездни войни” и „Индиана Джоунс” падна с аероплан от Втората световна война насред голф игрище, но се отърва само с фрактури и без опасност за живота.

Двигателят на едновитловия самолет загубил мощност, изпърпорил и спрял. Това се случило на сравнително голяма височина. Харисън, който бил на щурвала, се приготвил за аварийно кацане и насочил машината към ливадата под него. Последвал сблъсък, като при удара пострадал най-сериозно носът на летателния апарат, пише в. „Уикенд“.

harisan ford„20 минути след излитането пилотът е предупредил диспечера на аерогарата в Санта Моника, че моторът му е заглъхнал. Поискано е разрешение за приземяване на летището, но явно самолетът не е издържал до пистата“, разказва Патрик Джоунс от американското Национално управление за безопасност на транспорта. Разследването на причините за инцидента ще отнеме няколко месеца. Дотогава Харисън Форд ще е напълно възстановен, прогнозират лекуващите го доктори.
При сблъсъка екранният Индиана Джоунс получил контузия на главата, а пукнал и няколко ребра. Той тутакси бил откаран в клиника в Лос Анджелис, а още в линейката му оказали първа помощ. Скоро след хоспитализирането в болницата пристигнала и жената на актьора Калиста Флокхарт, за да му даде подкрепа и да му вдъхне кураж. „Получените травми не застрашават живота му. Очаква се той да се възстанови напълно“, каза през седмицата представител на кинозвездата.

Междувременно тръгна слух, че над продължението на „Междузвездни войни” и Харисън Форд тегне прокоба. Откакто актьорът склони да участва в новите серии на сагата, му се случват само неприятности. Той първо счупи крака си на снимачната площадка, а сега се потроши и в авиокатастрофа. „Дали пък това не е знак, че трябва да се откаже от ролята на Хан Соло”, чудят се фенове на култовата поредица. И стискат палци любимецът им да се оправи бързо с думите: „Нека силата да бъде с него!”. „Епизод VII” на „Междузвездни войни” вече е заснет и в момента се работи усилено по монтажа и спецефектите. Премиерата ще е в края на годината.

Преди време създателят на сагата Джордж Лукас продаде фирмата си „Лукасфилм” на „Дисни” за 4 млрд. долара. Основните активи на изтъргуваната компания са именно правата върху „Междузвездни войни”, както и върху лентите за Индиана Джоунс. И в двете поредици звезда №1 е Харисън Форд, така че ако не дай, Боже, се случи нещо непоправимо с него, инвестицията ще се окаже провал, пише „Холивуд рипортър“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар