Какво е любовта и какво не е?

Част 1

Любовта е сила на природата.

love2Колкото и да ни се иска, ние не може да я командваме или да я отнемем от някого. Това би се получило точно толкова, колкото можем да заповядаме на луната и звездите или на вятъра и дъжда да идват и си отиват според нашите капризи. Ние може и да имаме някаква ограничена възможност за промяна на климата, но го правим с риск да нарушим екологичния баланс в природата, което дори не разбираме напълно. По същия начин, можем да организираме прелъстяване или ухажване, но резултатът е по-вероятно да бъде увлечение или илюзия, отколкото любов.

Любовта е по-голяма от нас. Можем  да поканим любовта, но не можем да диктуваме как, кога и къде да се проявява. Можем да изберем да се предадем на любовта или не, но в крайна сметка любовта идва като осветление, непредсказуема и неоспорима. Можем дори да се окажем любящи хора, които не се харесват на всички. Любовта не идва с условия, уговорки, допълнения или кодове. Подобно на слънцето, любовта се излъчва независимо от нашите страхове и желания.

Любовта не може да се купи, продава или търгува. Вие не можете да направите така, че да обичате някого, нито можете да предотвратите любовта за някакви пари. Любовта не може да бъде лишена от свобода, нито може да ви се издаде нормативен акт за нея. Любовта не е вещество, не е стока, нито дори продаваем източник на захранване. Любовта няма територия, няма граници, не се определя като маса или енергия.

 

Когато любовта тихичко си тръгва от нас

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар