5 ефективни решения за кожата около очите

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кожата в зоната около очите е особено тънка и чувствителна, така че пламва бързо, когато сте стресирани и уморени.

okolo o4iteИма такива средства, които могат да намалят зачервяването или подпухналостта почти толкова бързо, колкото се появяват. Много лекарства се правят с прости съставки, които имате в кухнята. Тук ви представяме пет от най-ефективните решения.

Първи вариант: Лайка, зелен или черен чай

Чаят от лайка е естествено противовъзпалително, което помага за облекчаване на зачервяването и подпухналостта около очите. Зеленият и черният чай съдържат съединения, наречени танини, плюс кофеин. Танините имат стягащо действие върху кожата и свиват подутата тъкан, докато кофеинът свива кръвоносните съдове, за да се намали подпухналостта.

Как да използвате?

Поставете две пакетчета чай лайка, зелен или черен чай във вряла вода и ги оставете да киснат три минути. След това ги извадете от водата и поставете в хладилника, върху чинийка, за да се охладят. Накрая поставете по едно пакетче върху всяко око и се от отпуснете в продължение на 15 минути.

Втори вариант: Охладени лъжици

В този случай температурата на металните лъжици свива кръвоносните съдове, което помага за ограничаване на зачервяването и подпухналостта в областта около очите.

Как да използвате?

Поставете четири метални лъжици в чаша с ледена вода. Когато са охладени, поставете по една лъжица на всяко око. Сменяйте лъжиците, когато се затоплят. Процесът продължава 15 минути, след което направете почивка от 10 минути и повторете, ако има още подутини.

Трети вариант: Студено мляко

Както и при метода с лъжиците, температурата е от ключово значение; студеното мляко свива кръвоносните съдове и намалява подуването. Мазнината в пълномасленото мляко успокоява сухата, раздразнена кожа.

Как да използвате?

Изсипете леденостудено пълномаслено мляко или сметана в малка купа; накиснете две топки памук в течността. След това ги изцедете леко и сложете по една върху всяко око. След като топките памук се стоплят, накисвате ги пак и това се повтаря в продължение на до 15 минути.

Четвърти вариант – Резенчета от краставица

Един класически лек за подпухнали и раздразнени очи. Краставиците съдържат аскорбинова киселина (витамин С) и кафеена киселина като и двете помагат за намаляване на подуването.

Как да използвате?

Отрежете две колелца от краставицата с дебелина 1,5 см и ги поставете за малко в камерата на хладилника или във фризера, за да се изстудят. Така студени се поставят на очите, като вие сте в легнало положение за около 15 минути. След премахване на резените краставица изплакнете очите с хладка вода.

Пети вариант: Яйчен белтък

Яйчните белтъци действат стягащо, правейки кожата ви по-гладка. Те са с високо съдържание на витамин В2, или рибофлавин, който подобрява циркулацията.

Как да използвате?

Разбийте два белтъка, докато станат на сняг и нанесете под очите с помощта на четка. Нека сместа престои около 15 минути, след което изплакнете добре с вода.

 

Изгладете бръчките около очите с домашна маска!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар