Как да се разресвате правилно?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Никога не третирайте косата мокра
Избягвайте да решете с четка косата си, когато все още е мокра. Задължително я подсушете, защото когато косъмът е изпълнен с вода, той е еластичен и се опъва максимално. Това създава опасност от скъсване, кога­то я разресвате веднага след измиването. Правилно е първо да оставите косата да изсъхне добре и тогава да я оформите.

Погрешно е да се вчесвате по 100 пъти
Прословутото правило да сресваме косата си до сто пъти, за да е здрава и красива, препоръчвано от нашите баби, е напълно погрешно. Това важи с пълна сила за мазните коси, защото стимулира допълнително произ­водство на себум. С подобна манипулация повишавате секрецията от мастните жлези и това допълнително омазнява косата. Този тип ресане може да се използва в крайни случаи, при прекалено сухи коси.

Започнете от краищата
Ненужно е да започвате ресането от горе надолу, от ко­рените към краищата на косата. Това движение заплита косата и може да накъса косъма, особено ако имате чувствителна коса.

За да се срешете бързо и безпроблемно, започнете внимателно първо от краищата на кичурите и постепен­но се покачете все по-нагоре.

 

Научете още каква четка за коса да изберете?
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар