Най-голямата заблуда на жените е, че могат да забременеят, когато те решат!

От днешна гледна точка, жените от нашето поколение вероятно сме най-еманципираните, успешни и способни от всякога, но що се отнася до връзките, картите не са в наша полза. Истината е, че мъжете имат далеч повече време от нас, за да направят най-важния избор в живота си. Изборът е дали и кога да станат родители и той засяга още редица наши решения и желания. Най-вече ръководи чувството ни за несигурност, когато се отнася до решенията за връзката ни – да се оженим ли, да се преместим ли заедно и до­ри ще бъдем ли просто гаджета.

zabremeniavane

На теб даже не ти се налага съзнателно да разсъждаваш по въпроса дали ще имаш дете или ще поискаш да имаш „някой ден“, за да знаеш, че ще се случи. Това е втъкано в гените на 95% от жените. (Останалите 5%, които не искат да имат деца, не са „сбъркани“, питай Камерън Диас). И ти е необходим биоло­гичен императив, неоспорим като факта, че 1+1=2 – поне ако искаш да забременееш по „класи­ческия“ начин и предпочиташ да не осиновяваш.

Таня Селваратнъм, авторката на Голямата лъжа: Майчинство­то, феминизма и истината за биологичния часовник твърди, че най-голямата заблуда, в която жените вярват, е, че могат да забременеят, когато те решат. „Има хора, на които много им се иска да вярват, че ние можем да контролираме биологичния си часовник чрез науката и нови­те репродуктивни технологии – казва тя. – Но това е само защото не сме наясно със ста­тистиката. 77 % от инвитро процедурите са неуспешни, но ние чуваме само за успешните опити. Хората не обичат да споделят неуспехите си. Не казвам това, за да всявам пани­ка. Просто е важно да се знаят истинските факти“.

Най-подходящата за забреме­няване възраст на жената е внейните ранни 20 години – био­логичният ни часовник започва да цъка малко по-силно, кога­то навършим 27. Както ВВС неотдавна съобщи в репортаж: „Докато репродуктивните способности на жените рязко намаляват след 27-годишна възраст, което обяснява факта, че през 2011 г. майките над 45 г. са една 0,3%, то мъжете могат да имат деца, докато могат да правят секс“.

На Хю Грант му се роди дете за първи път на 51, Майкъл Дъглас стана баща на 58, а Клинт Ийстууд беше на 66, когато се появи последното му дете. Точно затова в блога си Therulesrevisited.comАндрю – 30-годишен, бял, хетеросек­суален американец, който има много последователи заради откровените си съвети към жените, базирани на мъжка­та гледна точка — не си пести откровеността, когато ста­ва въпрос за това да си губиш времето, когато си в 20-те си години, с някой, с когото из­лизаш от известно време, но той няма намерение да стига по-далеч. „Не пропилявай най-добрите си (и фертилни) години заради него – пише той. – Това е глупаво“.

Като истински мъж, той обяснява важността на годините между 20 и 30, като прави аналогия с икономи­ката и цифрите, за да ти е ясно защо не трябва да инвестираш дълъг период от време във връзка, която няма да се развие (т.е. да стане постоянна). „Ако фертилността ти е цена на къща, която притежаваш в известен период от време – обяснява той, – със сигурност е глупаво да я дадеш дългосрочно под наем в годините между 20 и 30, когато цената й е най-висока. По-разумно е да я държиш празна и да чакаш перспективен купувач или да я даваш под наем с договор от месец за месец, за да можеш да я освободиш веднага, когато се появи купувач с добра цена. И още – през цялото време активно рекламирай собствеността си, защото ще искаш да й вземеш най-ви­соката цена. Така че, ако не получа­ваш подходящите отговори, време е да потърсиш на друго място. Часовникът цъка“.

Да, знаем, че е трудно. Но неща­та се свеждат до елементарна математика: онова което той има, ти го нямаш – време. А твоето време е твоя отговор­ност. Направи най-доброто с него.

 

 

Как да се подготвиш за забременяване?

 

 

 

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар