Поставете в дома си символи на петте елемента във фън шуй! – част 2

промоции

Петте движения на енергията са широко познати под имената на пет природни явления, символизиращи всички останали движения на енергията от същия тип: Огън, Земя, Метал, Вода и Дърво.

Част 1Растения за енергията на дървото

Чудесен начин за представяне на елемента дърво в източния и югоизточния сектор и активиране на елемента огън на юг са растенията. Живите млади растения символизират растежа на височина и ширина. Много е важно да изглеждат буйни и здрави, затова се грижете да ги поливате и подхранвате добре – мъртвите или загиващи растения не създават благоприятна чи. Младите широколисти растения са идеални за целта, а цъфтящите ще символизират успеха на вашите планове.

 

Светлини за огнена енергия

Осветлението е един от най-мощните инструменти във фън шуй – малко са тези, които могат да се сравняват с него. Добра идея е да разположите лампи, които да светят ден и нощ, в ъглите на стаята, които ще се повлияят добре от енергията на огъня (южния, североизточния и югозападния).

Ярките светлини в южния сектор носят слава и признание.

Ярките светлини в югозападния сектор носят любов, романтика и радостни събития в семейството.

Ярките светлини в североизточната част засилват късмета в учението.

Свещите също са чудесно средство за представяне на елемента огън.

Вятърни чанове за енергията на метала

Монетите са отлично средство за представяне енергията на метала в западния и северозападния сектор и зареждане на водния елемент на север. В идеалния случай това са три китайски златни монети, свързани заедно с червен конец или панделка, която представлява зареждащата енергия на огъня. Можете също така да използвате вятърни чанове от седемте метала, метални вази или паници, а дори и да поставите в някой от тези ъгли метална стереоуредба, за да активирате енергията на метала.

 

Определяне на личното магическо число, според фън шуй

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар