Как фън шуй помага, когато отношенията ви с хората около вас се влошават

Ако отношенията ви с колеги и приятели са започнали да се объркват, с пълно право можете да подозирате, че нещо в енергията около вас оказва отрицателно влияние върху късмета ви в тази област.

Причината за това обикновено е наранена земна енергия в дома, която на свой ред е предизвикана от обикновения ход на времето (следователно може да се дължи на лоша Летяща звезда в спалнята или около входната врата) или от поставянето на растения в неподходящи части от жилището. Растенията символизират енергията на дървото и когато неволно ги поставите в земни ъгли (югозападен и североизточен), те пресушават земната енергия.

Понякога трупате непотребни вещи в разни ъгли, докато се освободите от тях. Това може да предизвика отрицателен ефект и позволи да се проявят засегнатите части от фън шуй. Най-уязвими сте, когато лошото влияние е върху входната врата или спалните.

Така че ако нещата внезапно тръгнат зле, проверете дали нещо не възпрепятства свободното протичане на чи.

Ако и тук всичко е наред, причината може да е във вашите Летящи звезди – за по-сигурно окачете малък метален вятърен чан близо до входната врата и вижте дали нещата ще се подобрят. Ако е така, значи сте на прав път и ще бъде удачно да окачите още един вятърен чан.

Споровете и свадите са друго проявление на засегнатия фън шуй. Когато двама съпрузи започнат да се карат без видима или логична причина, в повечето случаи спалнята им е наранена от свадливо число на Летящата звезда. Най-доброто лечебно средство е там да се постави нещо в червено и златно. Когато семейството ви преживява период на враждебност и конфликти, това почти винаги се дължи на свадлива звезда, влетяла в трапезарията или семейната стая. Затова постоянно трябва да държите там окачени неща в червено и златно. Лечебно средство също са и рисунки на мандарински патици и лотоси или златни рибки и лотоси, тъй като те символизират чистотата и любовта. Те се комбинират с ин вода, която ще укроти свадливата звезда. Също така сведете до минимум шума в стаите, където се събира семейството, тъй като той активира звездата на враждебността.

 

 

Енергийно разпределение в дома според фън-шуй

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар