Пречистване на дома с аромати, според фън шуй

промоции

Използването на аромати за пречистване енергията в домовете е познато в много култури.

Когато заработите с енергията, ще разберете, че ароматите пропиват съзнанието на пространството. Те правят атмосферата в него по-лека, като разтварят отрицателната и враждебната енергия. Въпрос на лично предпочитание е какви аромати ще използвате, но имайте предвид, че някои са по-ефикасни от останалите.

Дълбоко почитано в Китай и Индия е сандаловото дърво, защото неговите аромати се считат за духовни и зареждащи. Отрицателната енергия се поглъща от този аромат и при едно основно почистване на дома е добре да завършвате с него. Купете си пръчици от сандалово дърво и ги ползвайте, когато сте болни, например. Пръчиците се запалват и веднага действат успокояващо.

Въздухът става по-лек и пречистен и от лавандулата. Нейният аромат се използва за стимулиране на творчеството и при медитация.

Тамянът и ароматният дим притежават способността да разтварят отрицателната енергия. Използвайте ги редовно, за да пречиствате жилището си.

Днес ароматерапията се вписва с лекота в много от ритуалите на фън шуй. Изпълването на въздуха в помещението с естествени аромати посредством тлеещи ароматни пръчици създава недоловими енергийни полета, а именно те определят качеството на чи в която и да било стая. Трябва да сте убедени в целебната сила на ароматите и ароматните масла и да ги включи успешно в своите пречистващи ритуали.

Когато използвате ароматни пръчици за създаване на свещен ароматен дим, започнете с успокояване на ума и определяне на мотивите си, а именно да поддържате атмосферата в помещението лека, което да държи болестите и лошия късмет настрана. Отворете прозорците и вратите, за да влезе свеж въздух, а след това изпълнете ритуала със свещения дим, като използвате ароматен тамян или пръчици, и оставете димът да се разсее из всичките стаи на дома. Използвайте метални чинийки и панички за изгаряне на ароматни пръчици. Добре ще е, ако са украсени с благоприятни символи, например пазителя Пи Яо, или ако поставката за закрепяне на пръчиците е с форма на лотосов цвят. Например, използвайте деветте дракона, когато искате да създадете атмосфера на кураж, и лотос, когато искате да й придадете изисканост.

 

Предизвикайте късмета с фън-шуй

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар