Полезно е да знаете тези подробности за балсама

Балсамът за коса винаги е бил един от най-загадъчните козметични продукти

 

коса Вредно ли е да го ползвате ежедневно? Как, защо и кога да го прилагате?

Балсамът без измиване под формата на спрей е идеално средство за оформяне на косата. Ако искате да създадете ефект „широки вълни“, нанесете малко от спрея на влажна коса, разрешете и сплетете на плитка – след кратко време ще имате романтична прическа.

Балсамът хидратира фоликулите на косъма, затова е особено необходим през хладните месеци, когато косата изсъхва.

Най-добре прилагайте балсама преди измиването с шампоан. Може би ще ви прозвучи странно, но изследванията показват, че е почти невъзможно балсамът да бъде отмит с вода. А остатъците от него лишават косата от обем.

Изборът на подходящ за вашия тип коса балсам не е лесна задача. Тънките коси се нуждаят от балсам за обем, а по-тежките – от балсами с по-малко съдържание на масла.

Не нанасяйте балсам на корените на косата. Важно е при редовното прилагане на балсам да избягвате попадането му в корените. Започнете с нанасянето му от краищата и стигнете максимум до средата на дължината на косата. Така ще овлажните тази част, която се нуждае от хидратация.

Боядисаните коси изискват по-специален подход. Ако използвате редовно подходящи балсами и маски, ще съхраните цвета по-дълго.

За да използвате балсам, не е нужно да го съчетавате с шампоан. Известно е, че всекидневното миене на косата с шампоан е вредно, тъй като води до поява на „цъфтящи“ краища. Но това не значи, че трябва да пропускате балсама, без който косата става суха и изтощена.

Някои балсами са вредни. Козметичните продукти на основата на силикон лишават косата от нейната естествена защита, затова внимавайте това вещество да не присъства в състава на вашия балсам.

Може да използвате един и същ балсам през целия си живот. Съществува мнение, че косата „привиква“ към определени продукти и с времето те престават да действат, но това е мит. Най-добрият вариант е да се снабдите със специален шампоан за дълбоко почистване, с който два пъти седмично да отмивате от косата си остатъците от балсам.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар