6 напълно разумни причини да се боиш от обвързване

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

И КАК ДА ПРЕБОРИШ ЛЮБОВНИТЕ СИ СТРАХОВЕ СЕГА, ЗА ДА ЗАПОЧНЕШ 2012-А НА ЧИСТО!

Не е необходимо да се метнеш на коня (или скутера) и да отпрашиш към залеза в сватбената си рокля, за да стане ясно, че се страхуваш от сериозна връзка. Достатъчно е из гла­вата ти да препускат разни обезпоко­ителни мисли, които да те настрой­ват негативно. Точно като тези тук.

1. „АМА КАТО МЕ ОПОЗНАЕ ПО-ДОБРЕ, ТОЙ ВЕЧЕ НЯМА ДА МЕ ХАРЕСВА!“
Защото ще открие, че животът ти не е купон по 24 часа в денонощието; че косата ти далеч не е съвършена в 8 сутринта; че не можеш да готвиш и че по една седмица в месеца си злобен, подут и изприщен балон, който не знае какво иска, но го иска ВЕДНАГА, защото… така! Накратко, ще открие малката ти кофти тайна – че не си Съвършеното гадже.

КОНТРИРАЙ ТАЗИ МИСЪЛ ВЕДНАГА! Какво обичаше най-много в последното си гадже? Характерната усмивка, с която ти се извиняваше, когато… закъсняваше за срещата ви. Или начина, по който косата му заставаше в прическа таралеж, когато се появяваше сутрин в кухнята по пижама. Или как се цупеше като малко дете, когато се скарвахте, и беше нужно само да го гушнеш, за да грейне пак. Или как се мъчеше да оправи нещо в къщата и вечно не му се получаваше. Някое от тези качества да ти се връзва с понятието „съвършенство“? Излиза, че се влюбваме именно в кусурите на другия.

2. „ТРЪПКАТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.“
Свикнали сме с мисълта, че е нормално сексът да сваля граду­сите си след втората година, да става по-рядък, след като заживе­ем под един покрив, и да се пре­връща в инерционен след халката и децата, когато „двамата си ста­вате най-вече приятели“.

КОНТРИРАЙ ТАЗИ МИСЪЛ ВЕД­НАГА! Има двойки, които опро­вергават това правило. При това става дума за нормални хора, не за порнозвезди или секстерапевти. Единственото нещо, което ги отличава от всички останали, е, че са се научили да се борят с мързела си. И полагат нужната доза еротични усилия (дори когато им Висят сто дедлайна в офиса и се чудят откъде да вземат пари за море и смартфон на детето), защото са пределно наясно, че „апетитът идва с яденето“. Ти можеш да си от тях, стига да го решиш.

3. „АМИ АКО САМО СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО?“
Естествено, че го харес­ваш, но какво правим, ако след определено количество години установиш, че това не е бил Той? Не само че ще го нараниш кофти, като го зарежеш, но междувре­менно може и да си пропуснала Подходящия. Тогава какви ще ги вдяваш?

КОНТРИРАЙ ТАЗИ МИСЪЛ ВЕД­НАГА! Нищо сигурно на тоя свят няма и никой не е безгрешен. Излизай на много срещи. Дори ако откриеш, че този човек ти допада, продължи да се виждаш и с други, докато и двамата не решите, че сте официални гадже­та. Само като имаш база за срав­нение, ще можеш да прецениш дали той е за теб, или не.

4. „ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМ В ДВОЙКА ПЕНСИОНЕРИ.“
Колко пъти доброволно се изоли­раме от целия останал свят, след като си хванем гадже? Макар че вътре в любовния пашкул ни се случват хиляди прекрасни неща, след време имаме чувството, че се задушаваме. И започваме да обвиняваме другия, че сме заряза­ли хобитата, приятелите, инте­ресите си – изобщо всичко, което обичаме! – и че той ни е превър­нал в нещо, което не сме.

КОНТРИРАЙ ТАЗИ МИСЪЛ ВЕД­НАГА! Всичко това може да се слу­чи само ако ти самата го позво­лиш. Разбира се, че го правиш, без да се усетиш. Но ако говориш с приятелите си и ги помолиш да те държат под око, и в случай на нужда да те вкарат обратно в правия път, всичко ще е наред.

5. „И ТОЗИ ПЪТ ВСИЧКО ЛИ ЩЕ СЕ ПРЕЦАКА.“
Аха. Най-вероятно ще ста­не точно така. Особено ако само се преструваш, че си готова за връзка. Наистина можеш да забър­каш голяма каша. Може да имаш богат стаж в прецакването на връзки, който да ти пречи повярваш, че сега ще е различно.

КОНТРИРАЙ ТАЗИ МИСЪЛ ВЕД­НАГА! Първо, колкото повече си навиваш на пръста дадено нещо, толкова по-голяма е вероятността да те сполети. И второ, ако откровено споделиш с гаджето си този си страх, той може да ти помогне да не попадаш в капана му отново. Или поне да бъде толерантен към изблиците ти на фатализъм и черногледство.

6. „ПОЛОВИНАТА БРАКОВЕ СВЪРШВАТ С РАЗВОДИ.“
Всички си го повтаряме, нали? И едва ли ни топ­ли фактът, че ситуацията е такава не само у нас. Всъщ­ност според американско изследване статисти­ката изглежда по-точ­но така: разпадат се 40 – 50% от първи­те бракове, 60 – 70% от вторите и 75% от третите. Как при това положение да повяр­ваш в „ДОКАТО СМЪРТТА НИ РАЗДЕЛИ“? Особено след като Ким Кардашян не спира­ше да повтаря, че ще остане с Крис Хъмфрис зави­наги, а бракът им издържа само 72 дни…

КОНТРИРАМ ТАВИ МИСЪЛ ВЕДНАГА! Нека да погледнем нещата от друг ъгъл: има цели 50% оцеляващи бракове. И няма нито една пречка ти да влезеш в тях!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар