„ДА” и „НЕ” на Стелияна Христова

След като грабна зрителския вот, ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ обу отново кецовете и се върна на училище. Измъкнахме 17-годишната Стелияна от час, за да погали слуха ни този път не с песен, а със своите малки правила на успеха. Чети и си тананикай.

„ДА” – Винаги излизай на сцената със самочувст­вие. Аз съм Лъвица и след­вам девиза на зодията си – „Аз мога“. Повтарям си го всеки път, когато усе­тя някакво колебание или неувереност в себе си. Няма да лъжа, че не съм се притеснявала, напротив, но си казвах, че в крайна сметка заставам на тази сцена, за да правя това, което искам и обичам. Точно преди да излезеш и през първите секунди на песента, притеснение­то е огромно. После виж­даш публиката, запяваш и се успокояваш, че всичко тръгва добре. Е, ако сбър­каш в началото – лошо. Но пък какво толкова може да стане – дори на Бионсе й се случва да се спъне на сцената.

„НЕ” – Не допус­кай критиките да те спъват. Важно е, разбира се, как те оценяват окол­ните, но ако обръщаш прекалено внимание на хорските приказки, това ще ти пречи да вървиш напред. Покрай предава­нето и хилядите комен­тари, които валяха към нас във фейсбук, посте­пенно се научих да пускам някои неща покрай уши­те си.

Цени приятели­те си, защото с тяхна­та подкрепа ще успееш. Моите най-близки хора не са много, броят се на пръстите на едната ми ръка, но между нас го има най-важното – довери­ето. Заедно със семей­ството ми, те бяха до мен през цялото време на шоуто, обаждаха ми се непрекъснато и ме нахъсваха. Това ми помогна и аз да повярвам в себе си.

„НЕ” – Недей да строиш въздушни кули. Важно е човек да има някаква посока за бъдещето, но ако планираш твърде много, рискуваш да се разочароваш. Аз предпочитам да оста­вя нещата сами да ми се случват. Но през това време не стоя със скръс­тени ръце. От години си мечтаех да участвам в музикално предаване, зад което стоят екипът и бендът на Слави Трифо­нов и когато чух, че имен­но те ще правят „Гла­сът на България“, си казах: „Отивам на кастинг, пък каквото ще да става.“ И ето че постигнах това, което дори не съм изри­чала на глас.

„ДА” – Носи си кецове­те. Засега за мен няма по- удобни обувки за ежедне­вието, не съм от момиче­тата, които непрекъсна­то ходят на ток. Чувст­вам се комфортно в по-спортни дрехи, но на сце­ната е различно и нямам нищо против елегантни­те рокли, с които изли­зах на концертите в шоу­то. Малко неудобство в името на красотата не е навредило на никого.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар