Издъних се жестоко – всички ще разберат за изневярата ми

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ще остана анонимна, защото не се гордея с постъпката си, но свекърва ми ме предизвика да я сложа на мястото й.

izneviara

Косьо е един на майка и е от любим по-любим. Преди да се оженим, като си знаеше що за стока е, ме покани у тях официално само веднъж, когато трябваше да се запозная с Маргото и да я информираме, че ще се женим. Водеше ме в апартамента, само когато майка му пьтуваше. Иначе Косьо оставаше при мен. Тук е мястото да уточня, че аз съм провинциалистка, но вишистка, имам добра работа и сама изплащам жилището си. Колата ми е подарък от нашите за 25-тия рожден ден. Разчу се, че ще вдигаме сватба, и приятелите ни, повечето от които живееха по двойки, и то там, където няма родители, се чудеха защо ще напуснем моето малко, симпатично самостоятелно жилище, за да се нанесем при Косьовата мама. Аз пък най-глупаво отбивах атаките: е, жената има един син, готина е, върти бизнес и любовник, с нас се занимава!? Освен ­това изглеждаше достатъчно отворена, за да допусна, че ще стане класически тип свекърва.

Оказа се, че наистина била глупаво момиченце, както по-късно започна да ми вика Маргото. Тя ме подпука още от първия месец. Просто да й се чудиш – умна уж мадама , заета с фирмата, подчинените, секретарка-любовника си, а тръгна с мен да се заиг­рава. Дори няма за какво да я е яд – гаджето й е със 7-8 години по-младо от нея, ходи й по гайдата, тя командва парада и все още хваща окото – много е руса, наперена, напори­ста. За какво й е да си го мери с мен, не разбирам.

По нито една линия не съм й конкуренция – мно­го съм млада, за да стана майка на Косьо, нищо не разбирам от адвокатски работи, че да й мътя во­дата в работата, пък и все още съм прекалено влю­бена в сина й, че да от­мъкна нейния Пиер. Той си е чистокръвен Петър, но понеже я бил свалил с пътуване до Париж, тя го Пиеросва и глези на френски като побъркана.

Три години търпях Мар­гото да ми прави забе­лежки за всичко и пред всички, да ми влиза в ста­ята, без да чука, да включва миксера или ка­фемелачката точно в 8,00 часа в събота или неделя. Толкова ми писна, че тя винаги има мнение, и то правилно, че просто пре­станах да я слушам. А е умна жена, все пак, може и нещо полезно да съм пропуснала, но щом си отвори устата, аз по на­вик изключвам. Чашата на търпението ми обаче преля, когато като една истинска дърта и зла свекърва взе по три пъти на ден да ми напомня, че бебето много се бави. Веднъж не се стърпях, не си затворих устата и й предложих тя и Пиер да се съсредоточат върху своя бебешки проблем, ако все още правят секс. Че правят, знам със си­гурност, защото игрички-те им са доста шумни. Но в момента се чудех как да я уязвя и да я накарам да се чувства стара чанта. Явно успях, защото зеле­ните й очи засвяткаха така, че цялото й лице по-зеленя. Като сви уста тази жена, като засъска, като взе да ме обижда и поучава, аз се притесних и дума повече не обелих. Разревах се и излязох от стаята. Затваряйки врата­та, чух Марго да се зали­ва от смях: „Малката не­щастница от село не е познала, не знае с кого си има работа…“

Ядът ме държа няколко дни и през това време из­мислих перфектното си отмъщение – реших да сваля Пиер за един секс и да направя така, че тази забежка да се разчуе. Не беше много трудно, тъй като знаех идеално про­грамите на всички вкъщи. Освен това любовникът на Маргото имаше много слаби ангели – съвсем по френски. Подхванах го от­далече и в един късен следобед двамата се ока­захме сами вкъщи. Пиер е съблазнителен мъж, така че не ми беше непри­ятно да приема ръцете му, езика му и всичко остана­ло. Може би щеше да ми хареса още повече, ако все пак не ми беше гузно заради Косьо. Но пък но­мерата на майка му бързо приспаха съвестта ми. Знаех, че бизнес вещица­та ще се прибере около 19, затова гледах да заба­вя топката, докато набли­жи въпросният час. В един момент и двамата с Пиер чухме, че тя опитва да си отключи и не успя­ваше, понеже аз бях ос­тавила ключа в бравата. Имахме само няколко минути преди Маргото да взриви кооперацията с яда си. Скочихме да се обличаме и… Изведнъж стана ясно, че слиповете на Пиер са изчезнали. Всъщност аз ги скрих. Нямаше никакво време за търсене, затова набързо му набутах в ръцете едни скандални гащи на Косьо, които Маргото му беше подари­ла. Докато аз се оправях, големият любовник по­срещна госпожата и не спираше да й обяснява как ключът бил заял. Мо­жех само да бъда довол­на и да потривам ръце -нямаше начин Марго да не забележи с какво бе­льо се е издокарал благоверният й. Нямах търпе­ние да усетя бурята, как­вото и да означаваше тя.

Тук обаче работите малко се объркаха. Свекървата не се на­хвърли тутакси на Пиер. Той успя, преди тя да за­бележи сигналните сли­пове на сина си върху задника му, да ги смени с други. Мисията ми на от-мъстителка пропадна, но моите проблеми започна­ха от тук нататък.

Погрешно разбрал клопката, която му бях по­ставила, Пиер взе, че хлътна по мен. Започна да дебне кога съм сама вкъщи, да ме сваля с ка­ране до работата, с ресто­рант в обедната ми почив­ка, с уж случайни вечер­ни засечки тук и там. Иг­рата загрубя и всъщност стана сложна, защото той е от мъжете, свикнали да получават всичко, което поискат. Хубаво щеше да е и аз да го искам, ама моят мерак беше за веднъж и за отмъщение. Имам си готин млад мъж, Пиер не ми трябваше по­вече. Вече не зная какво да правя. Чудя се как да го чупя, преди едното чу­кане да подпали чергата под краката ми.

Снахичката от село

 

 Направих най-голямата грешка в живота си

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар