Вижте кои са абсолютните заблуди за целулита!

Ако следите козметичната индустрия внимателно, ще намерите много лечения и продукти, които се рекламират за премахване на целулит и ще се чудите кое да изберете. 

Целулитът е голям проблем, когато искате да покажете краката, ръцете или тялото си. Това са буците от мазнини, които са видими под кожата ви. Преди да изберете метод или продукт за лечение на вашия целулит, трябва да научите някои неща за него. Вижте кои са те!

1. Целулитът може да се види само на дебели хора

Това е мит и е напълно невярно. Теглото няма нищо общо с целулита и дори слаби могат да имат целулит по ръцете и краката. Целулитът зависи от количеството на мазнините, които се съхраняват под кожата, а не от общото тегло на тялото.

2. Можете да се отървете от целулита чрез упражняване

Налице е и митът, че упражненията ще ви отърват от целулита. Упражненията помагат да се намали теглото и да стегнете мускулите си, но те не конвертират мазнините в мускули и целулит все още можете да имате дори и след изтощителни часове във фитнеса.

3. Някои храни ще ви помогнат да изгорите целулита

Това е само мит, че специфични храни могат да ви помогнат да изгорите целулита. Особено нови продукти и кремове, които твърдят, че горят целулита са само мит и нямат истина в твърденията.

4. Питейната вода помага да се отървете от целулита

Пиенето на вода е добра за вас, но не свърши пиенето на повече от това, което ви трябва, защото там е мит плаващ около тази вода лекува целулит. A много вода може да направи само погледнете подут и не се отървете от целулита.

5. Липосукцията като опция за лечение на целулит

Липосукцията е процедура, която изсмуква всички мазнини от тялото ви и му придава желаната форма. Но тази процедура не може да премахне трайно целулита и той винаги се „връща”, така че това е временно решение на проблема.

6. Кремовете за премахване на целулит не го премахват, а само го прикриват

Кремовете за премахване на целулита не го премахват, но пластовете крем просто му помагат да се прикрие. Това е само временно решение и не е постоянен лек за целулита.

7.Само жени страдат от този проблем

Това е още един мит за целулита – не само жени получават целулит, а всеки човек с много мазнини под кожата. Това е състояние, което може да се види както при мъжете, така и при жените.

 

Най-важните правила против целулит!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар