Не се харесваме? Ами ако е мания…

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Как да се справим с чувството, че не изглеждаме добре?
Необходимо е да се приемем такива, каквито сме. Можем например да си спомним древните източни учения, че тялото е храм на нашата душа. Другата хубава метафора е, че тялото е ладията, която носи диаманта на нашия живот. Да се опитаме да го обикнем такова, каквото е, защото благодарение на него сме живи. Когато се гледаме в огледалото, трябва да знаем, че дори очите ни да не са най-красивите, с тях виждаме красотата на света. С устните си пък общуваме с хората, които обичаме, нищо, че не са като на Анджелина Джоли.

Какво да правим с натрапчивата нужда да се оглеждаме?
Най-добре е да се вгледаме във вътрешния си свят. Фокусирането върху външните дефекти може да е просто начин да избегнем нуждата да работим над личността си. В такива случаи арттерапията върши чудеса. Когато рисуваме, правим скулптури, свирим или пеем, се вглъбяваме в красивото в света. Тогава се обръщаме навътре и външността ни вече не е от толкова голямо значение. Хората на изкуството например са привлекателни заради вътрешната светлина, която излъчват. Едва ли някой осъзнава как изглеждат. Когато пък се оглеждаме, трябва да го правим с любов.

А когато действително във външността ни има недостатъци?
Има един много мъдър съвет: когато животът ти поднася лимони, направи си лимонада. Аз например може да нямам най-красивите очи, но пък усмивката ми е прекрасна. Ако пък ушите ми са големи, ще е чудесно да си сложа повече обеци. Ако съм ниска, ще съм много секси на високи токчета. Ако пък съм по-пълна, вероятно ще имам прекрасен бюст, с който ще впечатля всеки мъж. Най-важното е да превърнеш дефектите в ефекти, а това зависи само от теб. Случвало ми се е да виждам идеални на външен вид момичета, чиито лица забравям на следващата минута. Благодарение на недостатъците си сме различни от другите.

Ето още няколко идеи за твоето самочувствие…

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар