Лятото е издайнически сезон за наднорменото тегло

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Дрехите нищо не скриват, а плажът -съвсем нищо, затова човек бърза да излезе от групата на хората с наднормено тегло, която се е удвоила от 1980 г. насам според СЗО

отслабване А и махнеш ли килограми, махаш и болести. Въпросът е как да постигнем фигура „фиданка“ здравословно и без мъки.

70% от българите са с наднормено тегло

България е втора в света по затлъстяване и свръхтегло сред децата. А затлъстелите като деца стават още пo-затлъстели възрастни. Да, пълнеене по наследство има. Гените са важен фактор. Но главният виновник е лошото хранене. Българите прекаляват с т.нар. рафинирани храни -кифли, баници, пасти и мазни ястия.

От тях трупат мастни депа, които трудно се махат дори и с тичане.

Прекаляването с месни и млечни продукти също мърда нагоре стрелката на кантара.

Освен това в олиото цвърчи какво ли не -от мекици до шницели.

Слабеенето има за съпътстващ ефект и очистването на организма от токсини. Редовното ядене на су-
рови растителни храни осигурява нужната енергия на организма и няма токсични остатъци. Това не означава да кажете „сбогом“ на месото. Просто през лятото наблягайте на онова, което расте от земята. А ако човек реши да спортува, за да отслабне, да не спира храната!

„В часовете ми идват жени, на които им става лошо, дори припадат, защото не са закусвали. И обяда ще пропуснат, а това ме притеснява и плаши.

Ако се храниш правилно и спортуваш, задължително ще отслабнеш. Гладът при физическо натоварване е крайно вреден“, казва инструкторката по пилатес Красимира Иванова от София.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар