А вие пиете ли достатъчно вода?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

През последните години един от най-честите здравословни съвети, който получаваме, е да пием достатъчно вода

вода пиене Колко точно зависи от редица фактори, между които възраст, пол, телесно тегло, метаболизъм. Най-общо казано, дневно са ни необходими около 2 л течности. Приемът на вода е толкова важен, защото около 75% от човешкото тяло се състои от вода.

Много хора свеждат дневната консумация на течности до сутрешното кафе или чай, обедната супа и чаша плодов сок. Това е крайно недостатъчно. Необходимо е да се пие и вода. Тя оказва благотворно влияние върху организма, а дефицитът й може да предизвика здравословни проблеми.

Водата помага за редуциране на наднорменото тегло. Не съдържа калории, но запълва стомаха и дава усещане за ситост. Ако искате да стопите някой друг килограм, приемайте по 2-2,5 литра вода дневно, като задължително изпивате по една чаша сутрин след събуждане и вечер преди лягане. Тя стимулира храносмилането, отделянето на токсини от организма и поддържа киселинно-основния баланс. Редовният и достатъчен прием е добро средство за засилване на имунитета, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар