Възможно ли е да се спре загубата на коса?

Технологичният напредък вече ни предоставя толкова много нови както конвенционални, така и природни лечебни средства, с които бихме решили проблема.

Въпросът „как“ обаче, е съвсем друга тема, тъй като трябва да разберете къде се крие истинският източник на вашия проблем. Косопадът се предизвиква от различни обстоятелства при различните хора и може да бъде предизвикан от много разнообразни фактори. За да се спре постоянното падане на косата и да се стимулира растежът, ще трябва да научите кои фактори при вас влияят на този процес. Така ще можете да предприемете действия срещу проблема.

Но освен лекарствата или самото лечение, има неща, които можете да направите и които не включват закупуване или вземане на медикаменти. Някои от тези методи включват:

Промяна на вашето хранене – диета: Какво ще вкарате в тялото си ще се отрази и на това как расте косата ви (или пада) съответно. Чрез постепенно преминаване към по-ниско съдържание на мазнини, високо съдържание на фибри и консумирайки повече храни, съдържащи биотин, например, вие ще бъдете в състояние да намалите скоростта и да спрете загубата на коса, като същевременно насърчавате растежа на здрава и нова.

Правилната хидратация: Правилната хидратация също е друг важен фактор, който трябва да вземете под внимание, ако наистина искате да защитите косата си и да я предпази от падане. Дехидратацията може да доведе до запек, екзема, пърхот, набръчкана кожа, лош дъх и загуба на коса. Има сериозни причини, поради които е важно да пиете по 8 чаши вода всеки ден! Пиенето на вода трябва трябва да се вземе на сериозно, ако искате да запазите косата си здрава и гъста.

Известни са също така хранителни добавки за заздравяване на косата, които съдържат женшен, хвощ, коприва, валериана, цинк и др. Те могат да бъдат ефективни за спиране на косопада и насърчаването на естествения растеж. Тези, които споменахме дори не са половината от това, което можете да намерите на пазара. Просто трябва да изберете най-подходящата за вас и да започнете да решавате този проблем веднага!

 

Как да използваме арганово масло за косата?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар