Всеки сам си избира на кого да служи на Бога или на Дявола

промоции

Онзи ден ми донесоха подарък – голяма червена кокошка.

bog ili diavol

Ядяла си яйцата и не ставала за носачка. Държах я цяла седмица, за да я проверя. Опитах, кой каквото ми каже. Купих й жито да яде. Не сти­га, че не видях яйце, ами за благодарност се опит­ваше и да ме кълве.

Говорих й много, ала пол­за никаква. Красивата чер­вена кокошка се оказа един злобен пернат дявол. На­края се озова в тенджера­та. Вря, вря цял ден и цяла нощ. Стара ли беше, много зла ли беше, не знам, но така и не се свари напълно. А може би демонът не я на­пускаше, той и от огъня не се уплаши.

Размислих се – това ми напомни за нас, хората. Сетих се за сина на моя по­зната – интелигентен човек, с висше икономическо об­разование, с престижна и добре платена работа. Ха­реса си „едноръките банди­ти“, привличаха го като маг­нит. Заплатата не му стига­ше, започна да краде -веднъж, втори път. Сатана­та – доволен, че го е побе­дил – го вкара в затвора, при това неведнъж. Всеки сам си избира на кого да служи на Бога или на Дявола.

Според мен в днешно време господар на света е Сатаната, който доволен потрива ръце и се усмих­ва. Дава всичко – подаръ­ци, пари и злато, много секс, щедри и примамли­ви обещания. Той е много ловък мошеник. Мисля си само колко е нагъл, залеп­ва за човека като гербова марка.

Ще ви разкажа и какво ми се случи онзи ден. Вървях си по улицата, бързах по задачи. След мен 4-5 мургавелки ми подвик­ваха: „Чичо, хвърли 5 лева, за да ти гледаме. Всичко ще ти кажем. Добър човек си, а имаш много душмани. Над главата ти има куп пари, тебе чакат…“ И все в този дух. Наобиколиха ме в кръг – дай, та дай! Отърване няма. Сетих се, че в джоба си имам малко дървено кръстче, нося го винаги с мен. Помага ми много. Из­вадих го и го насочих към преследвачките. Извиках високо: „Сатана, махни се от мен!“ Разбягаха се на всички страни като дяволи от тамян.

Вярата в Бога ми помог­на. Живеем в изключител­но сложно и объркано вре­ме. Всеки ден си отварям очите не на 4, а на 10. Сблъсквам се с какви ли не неприятности, но не унивам, боря се.

 

 

Така лекува вярата!

 

 

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар