Страхотно вкусна баница, приготвена за по-малко от 10 минути!

Нашите рецепти ви предлагат едно незаменимо удоволствие – да приготвите сами храната си при това бързо и лесно, а и никак не е скъпо!

Ако готвенето ви доставя удоволствие, вие сте на правилното място! Това занимание при нас наистина е удоволствие, защото не отнема много време и се получава винаги нещо много вкусно!

Днес ви предлагаме да опитате тази рецепта за бърза баница.

Продукти:

1 пакет домашна юфка

4 яйца

250 грама извара

100 грама сирене

250 мл прясно мляко

Малко мазнина, която сте свикнали да употребявате – масло, олио или зехтин.

Домашната юфка се разстила в тавичката, в която ще печете баницата и предварително сте сложили мазнината, която покрива плътно дъното – дебелина 1-2 мм. Тавичката ви трябва да бъде с такава големина, че юфката, покривайки дъното да има и дебелина поне два пръста. Ако искате да направите повече баница и ползвате голяма тава, вземете два пакета юфка и ги направете с повече продукти.

Разбъркайте добре в една купа яйцата с млякото, изварата и сиренето. Ако искате сладка баница тук е мястото да добавите чаша и половина захар. Но рецептата препоръчва малко сол в случай, че сиренето не е обезсолено. По-точно ще бъде да кажем, че това зависи от вашия вкус дали харесвате по-соленичко или по-безсолно.

До тук сме се справили за 10 минути!

Заливате домашната юфка със сместа и слагате във фурната на 200 градуса. Печете, докато отгоре порозовее, което означава, че яйцата са се стегнали. Необходимо време – около 20 минути в зависимост от печката ви, с която се предполага, че сте свикнали.

Тази баница се яде охладена с кисело мляко или айран. Да ви е сладко!

крем против петна

Немски крем против петна по кожата

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар