Излагането на слънце трябва да се направи БАВНО!

Внимавайте, не прекалявайте особено в началото на почивката си, за да не се занимавате с лечение на слънчево изгаряне!

Ето 10 съществени ползи, които ще получите, ако се излагате умерено на слънце:

1. Слънцето и пълнозърнестите храни изпращат рака на гърдата в ремисия. Американският лекар д-р Зане Ким (Zane Kime) използва слънчевите бани и храненето при лечението на своите пациенти. В своята книга „Слънчева светлина” той описва как е успял напълно да спре метастазирал рак. Той посвещава живота си на практиката в превантивната медицина, обстойното проучване на ползите от храненето, упражненията и слънчевата светлина.

2. Слънчевата светлина убива лошите бактерии. Германските войски след Първата световна война са знаели за откритията, които са били направени през 1903 г. от Нобеловия лауреат Нийлс Финсен (Niels Finsen). Те използват слънчевата светлина за дезинфекция и за лечение на рани.

3. Слънчевата светлина има благоприятен ефект върху кожните заболявания, като псориазис, акне, екзема и гъбични инфекции.

4. Слънчевата светлина понижава холестерола. Слънцето преобразува високото ниво на холестерола в кръвта в стероидни хормони и полови хормони, които трябват за репродукцията. В отсъствие на слънчева светлина, се случва обратното – вещества се преобразуват в холестерол.

5. Лъчите намаляват кръвно налягане. Дори една-единствена експозиция значително понижава кръвното налягане при хора с високо такова. От друга страна, фармацевтичните лекарства за лечение на високо кръвно имат странични ефекти.

6. Слънчевата светлина прониква дълбоко в кожата, за да очисти кръвта и кръвоносните съдове. Медицинска литература публикувана в Европа показва, че хората с атеросклероза (втвърдени артерии) се подобряват с излагането на слънце.

7. Слънчевата светлина увеличава съдържанието на кислород в кръвта и, също така, подобрява способността на организма да доставя кислород към тъканите. Слънцето има голям ефект върху издръжливостта и по време на упражнения или фитнес развива мускулите.

8. Слънчевата светлина изгражда имунната система. Белите кръвни клетки, които се увеличават при излагане на слънце, наречени лимфоцити, играят важна роля в защитата на организма срещу инфекции.

9. Редовното излагане на слънчева светлина увеличава растежа и височината на децата, особено бебетата след третия месец. Много култури в цялата история са признали този факт.

10. Слънчевата светлина може да лекува депресия. Когато седим в офисите през най-светлата част на деня ни огряват осветителните тела на изкуственото осветление. Лишавайки се от природната светлина на слънцето ние можем да получим сезонно афективно разстройство (SAD) – форма на депресия. Тя е по-често през зимните месеци, но също така често се среща и при хора, които работят дълги часове в офис сгради без пряка естествена светлина.

Ако не сте се показвали на слънце, кожата ви ще бъдат по-чувствителна към него, когато се събличате за първи път. Затова започнете БАВНО да приемате даровете на слънчевите лъчи, за да се предпазите от слънчево изгаряне.

 

Красиви под слънцето!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар