Само духовете успяха да изплашат този алкохолик

Моят съпруг имаше серио­зен проблем с алкохола. Бях загубила надежда някой ден да го видя трезвен.

alkoholik_duhove

Леля му почина и тъй като единственият й син се бе споминал отдавна, наследник й стана мъжът ми. Преди да затвори завинаги очи, тя го закле да не продава ягодова­та градина и лозята, които толкова обичаше. Моичкият обаче направи точно това и оттогава духът на починала­та започна да го преследва. Той обаче пропиваше пари­те й и изобщо не обръщаше внимание на молбите ми да откупи обратно имотите й. В крайна сметка проигра и изпи наследството си. Тога­ва и чичо му, който се бе обе­сил след смъртта на детето си, се появи в кошмарите му и двамата с леля го предуп­редиха да престане да хойка по кръчмите.

Една нощ, като се прибирал от поредния запой, мъжът ми бил пресрещнат от духа на мъртвия си братовчед, който го ударил в гърдите. Изплашил се здраво, понечил да отстъпи назад, но духът на чичо му го хванал и започнал да го души.

Появила се и леля му с после­дно предупреждение да си върне градините, иначе няма­ло да го оставят на мира. Щом пропели втори петли, приви­денията изчезнали. Моичкият едва-едва се прибрал и сут­ринта го намерих безпомощен на прага на къщата. Синовете ни го замъкнаха до леглото, но не повярваха на разказа му за случилото се и дори му се при­смяха. Решиха, че алкохолът е размътил главата му и си из­мисля. Аз обаче му повярвах, понеже видях синините по гърдите и следите от душене по врата му.

Същата нощ ми се беше присънила леля. Каза, че е дошла да вземе майка ми, и нареди наследеното от нея да продам, за да откупя любими­те й земи. И наистина – надве­чер мама, която страдаше от сърце, си отиде от този свят. Изпълних желанието на леля­та на своя съпруг и бедите ни приключиха. Оттогава той не близва алкохол – от страх ду­ховете на близките му да не го подгонят отново. А ние най-сетне си отдъхнахме от пора­зиите, които вършеше пиян.

Благодарната съпруга

 

 

Вижте уникално смешни снимки от руските сайтове за запознанства!

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар