Как да се чувствате добре в кожата си?

промоции

Вида на тялото се счита за висок приоритет в дневния ред на повечето жени, тъй като то не само представя начина, по който мислима сами за себе си, но и начинът, по който искаме другите хора да ни виждат. Има няколко фактора, които допринасят за вида на тялото свързани с теглото, кожата, стоматологията и грижата за косата.

Как да се чувствате добре в кожата си?
Има редица начини, по които можем да се почувстваме по-добре. Един ефективен метод е поставянето на цели и работата по постигането им. Това може да бъде чрез обучение, по отношение на физическата сила, загуба на телесно тегло или дори това да накараш някой да се усмихне или ти самия да се смееш най-малко веднъж на ден.

Каквато и цел да си поставите, постигането на вашата цел ще подобри вашето самочувствие, ще придобиете увереност и ще се чувствате по-добре, което от своя страна ще има много благотворен ефект върху вашето здраве и начина, по който се предпазвате от другите.

Задайте си реалистични цели
Целта може да е свалянето на няколкото излишни килограма или да искате да имате блестящи и прекрасни зъби, но това може да отнеме време. Това може да означава спестяване на пари, за постигане на вашата цел или може да означава постепенна загуба на няколко тегло, но е важно да не очаква твърде много от себе си в твърде кратък период от време.

Намерете вашите добри страни
Има много малко хора, които се чувстват съвършени. Почти всеки човек има най-малко една част от тялото си, с която не е щастлив или не се чувства комфортно. В това число влизат и  знаменитостите, които често се появяват с идеалното тяло, лице, коса, усмивка и т.н., но ако ги разгледаме внимателно, вероятно ще открием, че те знаят какви са техните добри страни и те знаят как да привлекат вниманието към тях.

Това може да означава, че винаги застават в една и съща поза, носят един и същ стил рокли, знаят как да си слагат грим, за да си стеснят носа, разширят устните и така нататък.

Бихте могли да се възползвате от прилагането на същата тактика. Помолете вашите приятели да ви кажат, кои са най-добрите ви страни и кои са лошите, а след това намерете начини, по които да наблегнете на доброто. Попитайте персонала в магазина за дрехи, кои стил е най-подходящ за вашата фигура и не се отклонявайте от него, твърде много, освен ако не промените форма си.

Тинейджърските години
Всеки родител на тийнейджър, настоящ или минал, ще разбере колко деликатен е момент с външния вид и имиджа на тялото и колко трудно може да бъде решаването на проблеми свързани с това. Това са проблеми причиняващи неразположение и стрес. Винаги се опитвайте да говорите с вашия тийнейджър като възрастен, искайки тяхното мнение и тяхното съгласие поне до някъде.

Ако не ви харесва новия пиърсинг или татуировка, няма какво друго да направите, освен да съобщите, че не одобрявате или не ви харесва. Повечето тийнейджъри не реагират добре на опозицията или конфронтация.

Опитайте се да наблегнете на добри части на имиджа им с комплименти или нежни съвети за това как биха могли да подобрят нещата. Използвайте внимателна терминология, която подкрепя добри страни и не правят проблем с на лошите.

Хвалете техните таланти и постижения и нека да знаят, колко горди сте с тях, но бъдете внимателни с техните по-слаби стани. Това само ще разбие самочувствието им и ще повлияе на начина, по който те и другите ги виждат.

Имиджа на тялото е комплексен въпрос, с който някои хора се чувстват доста добре, докато други изглежда се борят през целия си живот. Проблема не е само в това как изглеждате, но и какво впечатление оставяте на другите и колко щастливи сте вътрешно.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар