6 причини, поради които кучетата са по-добри от котките

промоции

Това зависи от вас – дали обичате повече кучета или котки – и двата вида имат свои предимства или недостатъци!

Ние ще подчертаем позитивите на кучетата в тази статия, а от вас очакваме да направите коментар – така ли е според вас? И ако харесвате повече котки – напишете защо.

1. Лоялност

Номер едно качество на кучетата, за което всеки знае, е тяхната лоялност. Котките никога не могат да бъдат толкова верни като кучетата! Кучето остава ваш верен приятел независимо от отношението ви към него. Неговата лоялност е до последен дъх!

2. Охранители

Не е нужно да се притеснявате за безопасността на себе си и на къщата, нито пък трябва да инвестирате в скъпи приспособления за охрава на дома ви, докато имате домашен любимец куче. Те имат силно развито обоняние и слух, което ги прави подходящи за охранители, а и го правят с радост. Нищо чудно, че се използват в издирването на бомби и полицейски разследвания.

3. Най-добър приятел

Кучетата са известни като най-добрите приятели на  хората не просто така за нищо. Те се отнасят към своето семейство с най-голяма любов, внимание и лоялност. Те никога няма да ви позволят да се чувствате самотни и ще пристигнат при всяко ваше повикване. Котките не могат да се похвалят с такива качества, тъй като те са независими същества, които се интересуват само от себе си.

4. Много породи

Докато котките са достъпни само в няколко, неразличими породи, има стотици разновидности на кучета, всяка от които има свой уникален облик и функции. Забавно е да откриете коя точно порода ще подхожда за вас и семейството ви.

5. Трикове

Котките се смятат за скучни в сравнение с кучетата, защото те не могат да бъдат научени на всякакви трикове. Само цирковите майстори са в състояние да обучат котараците на един-два трика. А собствениците на кучета могат да ги научат на много полезни неща, тъй като те се обучават бързо и лесно.

6. Придружител за разходка

Кучето ви прави по-активни в живота, защото трябва да правите с него редовна разходка. Това е добър начин да се упражнявате и да се чувствате здрави, докато любимото ви животно е с вас.

Как кучето показва, че ви обича?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар