Ако на бебето периодично се появяват обриви на петна…

Това може да бъде ендогенна екзема, която да отзвучи с времето или да се превърне в доживотен нерводермит!

Спазвайте тези съвети:

  1. Не прекалявайте с мазилата, които съдържат кортизони, например Адвантан. Те премахват само временно екземата и следващия път тя се появява пак и на повече места.
  2. Още при появата на обрива напръскайте с Термална вода Avene – синя серия. Това го премахва веднага. При по-упорити петна, намажете с Фенистил-гел.
  3. Обикновено бебета с такива кожни проблеми имат много бяла и нежна кожа. Трябва да го обличате само с памучни дрехи и да използвате много щадяща бебешка козметика. Забравете за Бочко и всички подобни – те са отвратителни алергени! Купете нежен крем за бебе на фирмата Sebamed – той е специално пригоден за такава кожа.
  4. Много полезни за такава кожа са морските бани. При къпане в сладки води използвайте не пенливи сапуни или негови заместители – например измиващи блокчета синдети.
  5. ХРАНАТА. Въпреки че не е напълно доказано, че храната влияе на екземата, тя може да се окаже съществен дразнител, особено ако детето има някаква хранителна алергия. Като начало избягвайте прясното мляко, белтъка на яйцето, всички цитрусови плодове, ядки, боб и захар. Нека се храни редовно с кисело мляко, чесън (за бебе варен 10 минути) и ябълки (за бебе повече сок от прясно изцедени ябълки!).
  6. В стаята на детето проветрявайте непрекъснато и не затопляйте много – 20 градуса е нормално, като спазвате правилото да не го обличате с дразнещи материи и махате етикетите на дрешките, които опират тялото му, защото те разраняват кожата.
  7. МЕДИКАМЕНТИ – никакви антибиотици и ваксини!!! В много краен случай, при отит например, лекарят ще ви предпише антибиотик, който ще вземате, придружен с Фенистил на капки.
  8. Спокойствието на детето е ваш приоритет, защото тази екзема се засилва при душевни натоварвания! Обърнете внимание, че при всеки стрес огнищата на екзема се увеличават. А това при бебетата е много често, тъй като на тях им никнат зъби, те се запознават с околната среда и не всичко им харесва, учат се да ходят и все такива едни обикновени за големите и стресиращи малките хора неща.

 

Направете дома си безопасен за бебето!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар