Най-големите комплекси идват от любимия!

Не си причинявайте вреда! Това е съветът на Принцеса Даяна!

даяна

Веднъж когато прегръща жена си за талията, Чарлз казва на шега: „Имаме малко излишни сантиметри, нали?“. Оттогава Даяна е обсебена от мисълта да отслабне. На фона на хроничната депресия този стремеж прераства в булимия. Тя спира да кърми първото си дете само три седмици след раждането, за да свали килограми. Но нито това, нито другите й опити да спечели вниманието на съпруга си не дават резултат: тя се затваря се в себе си, прерязва си вените, гълта хапчета.

За да спечелите нечия любов, в никакъв случай не си причинявайте вреда! Преди всичко се научете да се обичате такава, каквато сте. И ако пожелаете да промените нещо, направете го заради самата себе си.

В съвместния им живот има взаимни опити да са щастливи и дори дни, когато щастието изглежда възможно. Чарлз и Даяна са добри родители. И двамата се гордеят със синовете си Уилям и Хари. Но в края на 80-те са заедно само по официални приеми. През декември 1995 г. Даяна излиза пред. милиони зрители и разказва за „невидимото“ присъствие на Камила в техния брак. Това е сериозна стъпка, след която бракът е разтрогнат. В живота й се появяват други мъже. Тя се запознава с кардиохирурга от Пакистан Хаснат Хан и много се харесва на родителите му. Но той скоро заявява на баща си, че не може да се ожени за Даяна заради дълбоки противоречия. За него тя се оказва прекалено независима, тъй като няма намереше да се откаже от светския живот и обществената дейност, което за него, като мюсюлманин, е неприемлива.

Но личното щастие вече не е най-важното за Даяна. Тя не търси любов, а я дарява. На това я учи майка Тереза. Даяна признава: „Светът е все по-болен от липсата на човеколюбив и състрадание. Някой трябва да обича хората и да им го каже“. И преди развода тя се занимава с благотворителност, но след като слага край на любовния триъгълник, намира своето призвание в децата и милосърдието. Посещава хосписи и детски, болници, помага материално и се грижи за болни от СПИН. левкемия и рак, бори се за забрана на противопехотните мини, продава разкошните си тоалети на благотворителни търгове.

Срещата със сина на милиардера Мохамед Ал Файед- Доди, изглежда, обещава, че в живота на Даяна най-накрая се е появил достоен за нея мъж, с когото тя може да бъде щастлива. Няколко часа преди катастрофата, в която загиват и двамата, видеокамери запечатват как Доди Ал Файед избира годежен пръстен в парижки бижутериен магазин.

Смъртта на „принцесата на народа“ се оплаква от цяла Англия. Площадът пред Бъкингамския дворец е отрупан с цветя, горят хиляди свещи. Хората се редят с часове само за да се разпишат в Книгата за съболезнования. В деня на погребението в страната е обявена минута мълчание, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар