Няколко идеи за боядисване на шарени яйца

промоции

Боядисаните яйца са най-яркият символ на Великден!

Първото яйце трябва да боядисате в червено и да го сложите при домашната икона. Ако имате малки деца в къщата, направете кръстен знак с яйцето на челата им за здраве и дълголетие.

А ето и нашите предложения за шарени яйца.

Сигурно имате стари дрехи с дантели. Отрежете няколко парчета от дантелите и увийте с тях яйцата преди да ги потопите в боята. Пристегнете добре дантелата, за да остави бели ивици. Яйцето оставете в боята само няколко минути, за да може ивиците от дантелата да се открояват.

Откъснете от пакета памук, както е нагънат, квадратни парчета 15/15 сантиметра. С помощта на лъжица вземайте от всяка боя и сипвайте върху памука, така че между тях да няма много големи разстояния. Сипете от всичките 6 бои и увийте с този памук яйцата, които искате да са многоцветни. Завържете с найлонов чорап и изчакайте 15 минути, за да поемат от боята.

Наберете листенца от най-различни растения. Поставяте листенцето, например от детелина, върху яйцето и го връзвате с парче от тънък найлонов чорап. Поставяте в боята, изчаквате 20 минути и изваждате яйцето. След като поизстине, го развивате и имате страхотна картинка. Можете да я доукрасите на ръка с безвредни боички и четка, ако имате рисувателен талант.

Вземете парчета от стари шарени памучни, басмени или копринени дрехи. Преди да варите яйцата ги увийте с тези парчета, като отгоре ги завържете здраво с тънка памучна материя от трикотажна тениска. Сложете яйцата да се варят 20 минути, като преди да ги извадите от горещата вода сложите оцет – за 10 яйца 3 супени лъжици. Ако сте увили яйцата с правилните материи, те ще се оцветят в същите цветове. Съвременните материи не „пускат” цветовете си, така че трябва да ползвате дрехите на баба си.

Eто още снимки на красиво боядисани яйца:

4Арт декорация с рисунки на ръка.

3Интересна идея с различни цветове прежди.

 

6Едно яйце с мотиви от модернизъм.

 

10Красиво…

 

1Талантлива изработка!

 

5Съвсем традиционно червени яйца с религиозни символи.

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар